Adrian Andersson är nu Sveriges starkaste man upp till 105 kilos kroppsvikt.

Adrian Andersson är Sveriges starkaste man

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Trots ett krossat finger lyckades Adrian Andersson vinna SM-titeln Sveriges starkaste man upp till 105 kilo när tävlingen avgjordes vid Lindesbergs Träningscenter på lördagen.

Mycket publik hade sökt sig till Lindesbergs Träningscenter vid lunchtid på lördagen när Sveriges starkaste man upp till 105 kilo skulle avgöras. Ett tiotal deltagare från hela landet lyfte, kastade och drog och publiken ville förstås se hemmaatleterna Adrian Andersson och Erik Johansson.

Adrian Andersson tillhörde favoriterna efter att ha blivit trea för två år sedan och tvåa i fjol. Ett krossat finger har dock inneburit att Adrian inte kunnat träna som vanligt den senaste tiden.

Det började inte speciellt bra för Adrian i det inledande press-passet med två grenar, men när man sedan fortsatte visade hemmahoppet klass. När han drog en 16 ton tung lastbil jublade publiken åt den ofattbara bedriften.

Grenarna är hiskeliga. Att lyfta en cirkushantel som väger 78 kilo med en arm är inget för en vanlig Svensson, men funkar uppenbarligen bra om man heter Adrian Andersson. Och att gå och lyfta 140 kilo i vardera armen och gå en sträcka på 20 meter åt ena hållet och därefter lyfta 400 kilo på axlarna och ta sig samma väg tillbaka går inte att fatta. Eller att kasta sandsäckar som väger 20 kilo över en ribba som sitter 4,20 meter upp i luften. Att sedan dra en lastbil som väger 16000 kilo övergår allt som går att förstå.

Adrian Andersson stod alltså som segrare när alla grenar var avklarade och kan nu titulera sig Sveriges starkaste man.

Adrian Andersson drog den 16 ton tunga lastbilen 20 meter.
Erik Johansson kastar sandsäck.
Erik Johansson drar lastbilen som vägde 16 ton.
140 kilo i vardera handen.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.