Lindesberg Volley fick jubla till slut och spelar nästa säsong i Elitserien.

Alla till arenan för kvalmatch idag

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. I eftermiddag spelar Lindesberg Volley en otroligt viktig kvalmatch hemma i Lindesberg Arena mot IKSU från Umeå. Matchen är Lindesbergs chans att göra ett återtåg till Elitserien redan nästa säsong. Missa den inte!

Alla kan vid det här laget historien. Lindesberg Volley levde ett tufft liv under några säsonger innan man i våras åkte ur Elitserien efter spel mot Göteborg. Lindesberg Mr Volleyboll Dan Valterson sade direkt efter kvalet att man ska ta sig tillbaka – även om det skulle få ta några år.

Lindesberg har i vinter spelat i Division 1 norra och använt ett ungt och utvecklingsbart lag förstärkt med ukrainskorna Daria Hriazina och Karolina Pidhurska. Laget har utvecklats under säsongen och slutade trea i serien. Men, och det här är svensk volleyboll i ett nötskal, varken seriesegraren Vallentuna eller serietvåan Norsjö ville kvala upp för spel till Elitserien och frågan gick till Lindesberg – som sade ja.

Vilka är då motståndarna IKSU? Jo, laget kommer från Umeå och har nu spelat tre säsonger i Elitserien. Vinterns spel i Elitserien har inte gått speciellt bra och IKSU har faktiskt inte tagit en enda poäng på de spelade 20 matcherna. Man har endast vunnit 5 set och förlorat 60.

Det är stor skillnad på Elitserien och Division 1, framför allt i tempo, men Lindesberg har sin chans idag via en positiv säsong och genom att spelarna nog är som bäst efter många matcher i ettan. IKSU kommer till Lindesberg som förlorare, men kanske med ett lite bättre spelarmaterial, och lördagens match kommer att bli en rysare.

I Lindesberg Volley hoppas man såklart på stor uppslutning på läktaren i Lindesberg Arena.

Lindesberg-IKSU startar klockan 15.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.