Byggentreprenören Mats Eriksson, EBAB, och Solbergas Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf lovordade samarbetet under fyra intensiva byggmånader.

Alla ville se Solbergas Äventyr

i HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV/NORA
Byggentreprenören Mats Eriksson, Hebab, och Solbergas Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf lovordade samarbetet under fyra intensiva byggmånader.

NORA. Solberga Förskolor höll på onsdagen öppet hus under ett par timmar för förskolan Äventyret i före detta ICA-Punktens lokaler i Nora. Och intresset var minst sagt stort.

– Är hela Noras befolkning här, frågade sig Anna Almlöf, Solberga, med ett skratt.

Det rådde fullständig kaos när alla anländande bilar skulle parkeras utanför Äventyret på onsdagseftermiddagen. Och inne i de nyrustade lokalerna var det helt fullt.

– Det är jättekul att så många är nyfikna på vad vi erbjuder, sade Anna Almlöf. Och så himla kul att lokalerna blev så bra.

Fastighetsägaren Ekströms har anlitat Hebab i Lindesberg för ombyggnationerna och bygget har gått helt enligt planerna – på rekordfart.

– Jag sade från början att april var ett realistiskt datum när det skulle vara klart, men Solberga ville absolut starta vid nyår så det var bara att sätta igång, förklarade Mats Eriksson på Hebab. Men det har gått hur bra som helst och de firmor i Nora som vi har anlitat har varit jättebra. Dessutom visste Solberga redan från start vad dom ville ha så det har inte blivit några förseningar på grund av det.

De första barnen skrivs in direkt efter nyår och sedan kommer barn successivt att skolas in under de första månaderna.

– Det finns platser kvar, men intresset är stort och vi kommer att fylla våra grupper, slog Maria-Pia Karlsson, vd på Solberga, fast. Det har varit mycket jobb under hösten, men allting har gått fantastiskt bra.

Totalt kommer alltså 40-45 barn att delas in i tre grupper och mat kommer man att ta från Borns friskola.

-Det här är verkligen ett drömjobb, säger verksamhetschefen Peter Gräsberg. Det ska bli hur kul som helst att starta och forma Äventyret tillsammans med personalen och alla inblandade. Utomhusmiljön blev jättebra med konstgräs och mjuk asfalt och jag kan lova att det är ett riktigt äventyr som nu startar.

Ljusa, stora miljöer med fönster emellan.
Alla verkade gilla Äventyret.
Verksamhetschefen Peter Gräsberg hade sett fram mot dagen.

3 Comments

 1. Nu är det bara för Solberga att fullfölja sina affärer med Nora kommun. Dom borde kunna få ett stort skadestånd för alla olägenheter man haft. Kammarrätten gav dom ju rätt i etableringsfrågan. Ett skadestånd som V borde betala

 2. Bara att buga och bocka.

  Klart att det bästa alternativet för barn ligger hos Solberga.

  Nora Kommuns olika ”gråa”, ageranden har enbart sänkt förtroendet för den sortens dagis.
  Gör man politik på den nivån ligger man risigt till.

  För den socialistiska/kommunistiska ledningen, blir nog, att luta sig tillbaka med en whisky och cigarr, äta en överdådlig middag och konstatera;
  ”Det sket sig” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.