Alla ville se Wiehe, Jensen och Andersson

i BERGSLAGEN 2/KULTUR/NÖJE/NORA

14Parkfesten2NORA. Andra dagen av Parkfesten i Nora folkets park blev en succé. Trion Mikael Wiehe, Pernilla Andersson och Emil Jensen var rätt artistval och när spelningen startade var det fullsatt.

– Jag är jättenöjd, säger arrangören Albin Ström. Det är jättekul att så många kommit.

Publiken var medelålders och alla hade förmodligen kommit för att se och höra ikonen Mikael Wiehe, men de flesta blev glatt överraskade av Wiehes turnékompisar Emil Jenssen och Pernilla Andersson. Jensen imponerade stort med sitt mellansnack och få svenska artister lyckas nog säga så mycket tänkvärt mellan låtarna.

Pernilla Andersson, med schlager i botten, har skrivit flera bra låtar som andra artister gjort till succé. I Nora framförde Pernilla både Uggla-succén Jag och min far samt Johnny Cash och Nina P. Hon visade också ett stort stycke medmänslighet och humor när hon berättade om sin far som under en längre tid suttit i rummet intill och ropat efter Pernillas son. När Pernilla till sist frågade hur länge han suttit där och ropat svarade hennes far:

– Hur fan ska jag kunna veta det, jag har ju Alzheimers.

När sedan Mikael Wiehe klev upp på scenen var succén ett faktum. Wiehe började med att riva av Flickan och kråkan och publiken var fast.

– Sedan 1971 har jag gjort ungefär 4000 konserter, sade Wiehe. Men det har mest varit en förberedelse för att få spela på Parkfesten i Nora.

14Parkfesten314Parkfesten4

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.