Allettan trots förlust

i SPORT
Patrik Larshans tacklar en Borlängeback.

LINDESBERG. Med flera spelare på skade- och sjuklistan orkade inte Lindlöven att på egen hand ta den teorietiska poäng som behövdes när Borlänge gästade Lindehov på söndagen.

Matchen slutade 3-4 (1-0, 1-2, 1-2), men eftersom enda hotet Tierp förlorade i Hedemora är allettanplatsen hyndraprocentigt klar.

Simon Jellvert och Patrik Säfström saknades på grund av skador och Acke Ringström och Emil Johansson tvingades stå över med sjukdom som orsak. Utan dessa viktiga spelare tvingades Lindlövens tränare Staffan Tholsson gå på lite folk och i långa loppet blev det för tufft.

Borlänge var det starkare laget i denna match och Lindlövens ledning efter den första perioden var inte alls rättvis. Lövens 1-0 var dock ett elitmål när Daniel Olsson Fromell snabbt fick fram pucken till Niklas Nooni som spelade över till Joakim Olsson Fromell som sköt direkt.

Andra perioden blev lite tuffare, men Lindlöven slarvade en hel del i egen zon och hamnade alldeles för lågt i banan för att kunna vända snabbt, som man brukar. Niklas Ottosson gjorde Lövens mål i den andra perioden.

Den tredje perioden inleddes med två snabba mål av Borlänge innan Lindlöven vaknade. Patrik Larshans reducerade, men längre än så kom inte Löven.

Hedemora gjorde dock sin plikt som besegrade Tierp och Lindlöven kan nu åka upp till Valbo för den sista matchen helt utan press. Efter nyår väntar Allettan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.