Mats Runqvist har alltid något nytt på gång.

Alltid något på gång på Herrgården

i HÄLLEFORS/HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV/Okategoriserade
Mats Runqvist har alltid något nytt på gång.
Mats Runqvist har alltid något nytt på gång.

HÄLLEFORS. Det renoveras, planeras och satsas. Alltid är det något på gång på Hellefors Herrgård.

– Det rör sig utav bara helvete, säger hotelldirektören Mats Runqvist.

Undan för undan uppgraderas Hellefors Herrgård för att tillfredsställa gästerna. Att blunda för verkligheten är nämligen inget för Mats Runqvist. Att driva ett hotell idag handlar om att hänga med i det som gästerna efterfrågar.

– Förra året var vårt bästa år någonsin, säger Mats. Det visar väl att vi är på rätt väg.

Hellefors Herrgård och Cornelis i Grythyttan kompletterar varandra bra idag och Mats Runqvist fördelar sin tid mellan de två punkterna. Idéer har alltid funnits och trots hård konkurrens tror Mats på framtiden.

– Jag är en tokoptimist, berättar Mats. Jag försöker se vad som händer runt omkring och styr efter det jag tycker känns rätt. Dessutom är vi ett riktigt rolig gäng som jobbar tillsammans nu och tänker jag helt fel får jag mothugg direkt.

Det handlar om känna av gästerna och förändra i rätt riktning.

– Titta på julborden bara, säger Mats Runqvist. Där har vi förändrat genom åren och hittat vår grej. Jag tror vi hade 1200 julbordsgäster vid jul och tanken är att gästerna verkligen ska få så mycket julkänsla den kan få. Målet är både att de ska vara mätta och tro på tomten när de åker härifrån. Själv försöker jag gå runt och prata lite med gästerna och se till att de mår bra och så delar jag ut ett och annat gult kort också – om de äter för fort.

Nu planeras för fullt för vårens och sommarens aktiviteter.

– Höjdpunkten i sommar blir den 13 augusti, säger Mats. Då kommer Hasse Kvinnaböske och Lotta Engberg hit och då kommer det att bli riktigt mycket folk här.

Mats försöker bygga koncept för sina evenemang och menar att det inte måste vara stora artister på plats för att locka publik.

– Nej, ta pensionärer som exempel. Pensionärer idag har helt andra krav än vad de hade för 20 år sedan. Jag tycker det är otroligt roligt att vara med och ordna pubkvällar för pensionärer och när jag kommer hem efteråt är jag så uppspelt att jag inte kan sova.

Mats Runqvist pratar ofta om ordet reseanledning. Och han är inte så naiv att han tror att Hällefors har allt som alla söker.

– Nej, men ett besök i Hällefors kan vara en del, säger han. Man pratar om att man ska öka antalet besökare i Hällefors, men det tycker jag bara är en pappersprodukt till ingen nytta. Man måste se till pengarna och vi behöver få in friska pengar i kommunen.

MatsRunkvist2

1 Comment

  1. Roligt Mats , att det går bra för er på ”Herrgårn”. Det behövs entrereprenörer ! Jan Larsson fd vd för BOAB

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.