Anders Persson från Löa är ny partiledare i LPo.

Anders Persson ny partiledare i Landsbygdspartiet

ÅKERBY. Landsbygdspartiet oberoende har under lördagen hållit årsmöte på Åkerby Herrgård och valt en ny partiledare. Valet föll på Anders Persson, Löa, som fick stor majoritet vid omröstningen.

-Det här är ett väldigt ärofyllt uppdrag för mig, säger Anders Persson. LPo har haft ett struligt år och jag hoppas kunna vända skutan få in lite positiva vibbar i partiet igen.

Det har, som Anders Persson säger, varit ett minst sagt struligt år för Landsbygdspartiet. Partiordföranden Stefan Torsell ifrågasattes kraftigt när han valdes i Kloten förra året och redan i december tog han timeout från sitt uppdrag. Torsell var redan när han valdes känd som en kontroversiell debattör som varit krönikör på sajten Avpixlat och som skribent på Nya Tider. Han har också skrivit en bok om Estonia, där han menar att staten mörkat stora delar av förlisningen.

Men nu kommer alltså Anders Persson in som hans efterträdare.

-Jag hoppas att vi tillsammans kan ena partiet igen och blicka framåt, säger Anders. Jag vill att vi ska göra ett bra lagarbete och för mig gäller det att lära mig att bli en bra ledare. Det gäller ju att få alla goda krafter med på tåget.

Vilken känsla har du för LPo i dagsläget?

-Den här splittringen som varit har inte varit bra, men ändå tror jag att vår politik har nått fram i dessa Corona-tider. Vi vill ju öka Sveriges självförsörjningsgrad och slåss ju för landsbygden. Dessa frågor tror jag har lyft oss en del.

Stort grattis till partiledarposten.

-Tack så mycket.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.