Arkivbild Anders Persson.

Anders Persson om politikerförakt

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartisten Anders Persson ger i ett debattinlägg sin syn på det som hände i kommunfullmäktige i veckan, när ordföranden Arnold Bengtsson hotade med att tillkalla polis. Läs Anders Perssons debattinlägg här.

Det sägs att politiker föraktet växer i Sverige!

På måndagens kommunfullmäktigemöte i Lindesbergs kommun så fick föraktet ytterligare näring.

En grupp som heter Motvind Norrmogen var på plats med plakat och delade ut flygblad och visade upp en skalenlig modell av ett av dom vindkraftverk som eventuellt ska byggas utanför Gammelbo.

I samband med att mötet startade så tog ordförande för fullmäktige ton och sa med skarp och hög stämma! Att om inte gruppen omedelbart tog ner plakaten eller lämnade salen så skulle polis tillkallas!!!? 

Hade man inte som vuxen människa på ett normalt sätt istället i samtalston förklarat för alla att under ett fullmäktige möte är det bara ledamöterna som får göra åsikts yttringar.

Till saken hör att gruppen med plakat satt helt stilla och tysta i bänkarna bakom alla ledamöter. Det var alltså bara presidiet som såg personerna/plakaten. När vi kommer till själva sakfrågan om hur Lindesbergs kommun skall ställa sig till etablering av vindkraft så vore det ju klädsamt om alla partier berättade för väljarna vart man står i vindkraftsfrågan innan valet i år. Det verkar tyvärr vara som så ofta att så länge JAG inte blir drabbad av något så ser jag heller inte några problem för NÅGON ANNAN.

Som exempel kan vi ju ta stängningen av akuten i Lindesberg! Då helt plötsligt blev MÅNGA drabbade och folk engagerade sig i frågan.

Nu gäller det ju BARA några FÅ invånare i utkanten av kommunen så då är inte frågan så viktig för en majoritet av politiker/befolkningen.

Var ligger rimligheten i att vår natur ska exploateras för att förse städer/industri på helt andra platser i Sverige?

Som jag ser det blir det tyvärr bara en försämring för både människor och natur i Lindesbergs kommun om vi inte utnyttjar vår kommunala vetorätt mot vindkraft.

Anders Persson

Landsbygdspartiet oberoende Lindesberg

7 Comments

 1. Och i riksdagen idag den 22 februari 2022 så röstade S, V, MP och C ner lagen om tjänstemannaansvar!
  Det lagförslaget som alla 8 partier ställde sig bakom före valet 2018, men som inte hanns med att rösta om innan valet 2018 och sen så har regeringspartierna med alla medel försökt att gömma undan förslaget tills att det inte gick längre. Så nu har vi svart på vitt att dessa fyra partier inte är intresserade av att man ska ha ansvar för det man ställer till med. Politikerföraket är självförvållat tycker jag.

 2. Håller också med ”Not on my backyard”
  Ingen vill vara utan el (nån längre stund) Hur får vi el utan att något påverkas? Berätta gärna. Sen är det ju positivt om kostnaden inte blir för hög.
  I rättvisans namn kanske man skulle bygga vindkraftverk överallt. Alla blir drabbade. Allas fastigheter sjunker i värde ( eller inte) Jag blir så trött på allt NEJ till allting hela tiden

 3. Bra Moa! Du gör det inte så enkelt som många andra, som bara vill skjuta över problemen på några andra, långt borta. Men vi har en utmaning. Massor med elproduktionsanläggmingar måste fram. Och det ganska snabbt, framförallt här i södra Sverige och gärna nära där elbehovet är störst. Så länge vi bara säger nej till alla alternativ så kommer vi ingen vart. Jag skulle därför uppskatta om många fler kunde komma med förslag till lösningar och inte bara se problemen. Norrlänningarna har ju nu ett betydligt lägre elpris och det är verkligen dom förunnat. De har ju släppt till massor av älvar, accepterat stora dammbyggen, släppt in vindkraften i landskapet. Och nu snart även havsbaserad sådan i Bottenviken. Om elpriset fortsatt blir högt i södra Sverige, eller ännu högre, så kanske även vi kan tänka oss en o annan olägenhet. Så till alla, kom med förslagen istället för problemen. Så vi fortsatt får fram el till hyfsat pris.

 4. Varför vill man satsa på något som förstör miljön, djurlivet och som är rent förödande för dom som måste bo i närheten av dessa vindkraftverk? Dom ska inte finnas, inte i någons backyard, inte till havs, inte någonstans!

 5. Jag tror att många i Lindesbergs kommun inte vet, vad det innebär att natur skövlas, att människors fastighetsvärden halveras. Att vindkraftsindustrin bara är ute efter snabba pengar, och rider på uppfattningen att ökad co2 bara kan motas, med vindkraftsetableringar i kommunen. Så snart vindkraftverken står där, kommer de säljas till utländska investerare, som profiterar på vår förstörda natur. Vi elförbrukare får stå för notan, när man ansluter till vårt elnät. El som inte kommer oss till gagn.

 6. Nu är det väl så att de som protesterar inte är ”emot” vindkraft, de vill bara inte ha den där de bor. Som så många gånger förr oavsett vad det gäller. Det är ju bra but not on my backyard!

  Var senast igår på nyheterna om havsbaserad vindkraft, alla de frågade i inslaget var för det, men inte just där. Så var kan man ju då ställa sig frågan? För om inte där så bor ju någon annan i närheten av där.

  Är ungefär som när Ulf Kristersson säger att vi måste lösa energifrågan NU och lösningen är kärnkraft. Det är ju energikällor som går att få fram snabbt, eller? Och så till frågan, vem vill bo granne med ett kärnkraftverk? Nu gäller ju vissa avstånd till ett vindkraftverk, fyra kilometer tror jag. Vem vill bo fyra kilometer från ett kärnkraftverk den dag det kanske skiter sig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.