Andra Ord ordnade julstämningen

i HÄLLEFORS B/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Traditionsenligt var det kören Andra Ord som ordnade så att julstämningen kom till Lindesberg och Lindesbergs kyrka. Kolsvart och regn utomhus, men så stämningsfullt att håret krullade sig inne i kyrkan.

Andra Ords julkonsert var i vanlig ordning utsåld och de som väljer att gå på konserten vet att de inte blir besvikna. Julstämning från första tonen och rakt genom hela konserten, men kanske inte de allra vanligaste julsångerna, precis som Andra Ord hade aviserat. Här fanns Koppången med text av Py Bäckman och musik av Pererik Moreaus, Ding Dong Merrily On High, Viskar en bön och Mary’s Boy Child, men såklart även kända sånger som Jul, jul, strålande jul.

Andra Ord leds av Sofia Nordlund och till sin hjälp under lördagens konsert hade kören musikerna Fredrik Kjellgren, Magnus Sjöqvist och Mats Nyström.

Lindesbergs kyrka är en väldigt vacker kyrka, men den fungerar inte speciellt bra för konserter med en större publik. De stora pelarna skymmer för de flesta och ljuset är så dunkelt att kören, i det här fallet, knappt syns.

Vacker sång bjöd de ändå på, Andra Ord, och förmodligen står de där igen om ett år. Det blir liksom ingen jul innan Andra Ord har haft sin konsert.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.