Ängarna i bedrövligt skick

i HÄLLEFORS B/MÅNGA HAR LÄST.../NORA

Ängarna1NORA. Nora Pershyttan BK har tidigare klagat på att Norvalla varit i dåligt skick och nu har 24i uppmärksammats på att Ängarna, som används för ungdomslagen, är i ett ännu värre skick.

– Det är tråkigt att vi har så här dåliga förutsättningar till att träna, säger Niklas Sjölander som tränar pojkar -02.

Man behöver inte vara trädgårdsmästare för att konstatera att fotbollsplanerna vid Ängarna i Nora är i ett katastrofalt skick. Gult och dött gräs blandat med långt grönt, gropigt och taffligt lagat är vad som väntar Niklas Sjölander och hans 12-åriga spelare.

– När man tränar fotboll handlar mycket om att öva på att få så bra kontroll som möjligt och det blir tråkigt när underlaget gör att man inte kan ha kontroll, säger Sjölander. Grabbarna märker ju det själva och då blir de inte lika peppade för att komma och träna.

De unga spelarna säger att det sett likadant ut hela säsongen och önskar att de kunde få spela på en riktig plan.

– Det lika tråkigt att bjuda hit andra lag när det ser ut så här, säger Niklas Sjölander. Vi åker ju till planer i hela länet och spelar matcher och jag har inte sett någon plan som är så dålig som den här.

Niklas Sjölander har ändå stretat på och laget har försökt att träna under hela sommaren och han har påpekat förhållandena till NPBK-ledningen.

– Nån har fått uppdraget att hålla efter planerna och uppenbart så brister det någonstans. Jag vet inte vem som ska göra vad, men jag kan konstatera att planerna är bedrövliga.

Kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S) tar allvarligt på rapporterna om illa skötta planer.

– Vi måste få en lösning på det här problemet, säger hon. Vi har ju gett BKT det här uppdraget och vi måste nu få veta vad anledningen är att det ser ut så här.

Solveig Oscarsson har träffat såväl BKT som representanter för Nora Pershyttan BK och hon säger sig ha full förståelse för NPBK:s klagomål.

– Givetvis måste det här uppdraget skötas för att NPBK ska kunna bedriva sin verksamhet, säger hon. Det här är sånt som måste fungera. Jag tänker följa upp det här nu direkt.

Ängarna5Ängarna4Ängarna2Ängarna3

9 Comments

 1. Svårt att skylla på vattenbrist med en å alldeles intill. Är nog så att andra ytor och uppgifter prioriterats vilket också är gängse när det gäller Ängarna, för de har aldrig varit i skick för fotboll…

 2. Finns en väldigt fin å grön plan i Striberg. Går utmärkt att låna den. Lämna bara tillbaks den i samma fina skick.

 3. Det finns ju en grusplan så det är väl bara att använda den och låta gräsplanerna vara nu när det är sådan extrem torka. Hade BKT hållit på o vattnat så hade det blivit ett j-vla liv för det! Man kan inte göra alla nöjda. Lägg på konstgräs (helst utan att jag behöver vara med o bekosta skiten via skatten då jag anser att det finns betydligt viktigare saker att lägga slantarna på än gräs) det måste ju iallafall bli bättre o billigare i det långa loppet.

 4. Ängarna brukar väl alltid var som en stäpp och i år har det ju varit extra lång torrperiod. Vatten från ovan är väl det som kan hjälpa.

 5. Det är inte ofta jag håller med Solveig, men nu gör jag det, förutsatt att det snabbt händer något !

  BKT har någon sorts avtal och i det bör det framgå att gräsytorna skall hållas i spelbart skick.
  Står det något annat har någon uppenbarligen icke kompetent person fixat avtalet.

  Hur som helst klarar inte BKT jobbet och bör avlägsnas och annan entreprenör tas in. Alternativt om det fortfarande finns folk inom Nora kommun, man har trädgårdsmästare mm, så sköts det av kommunens eget folk. Norabostäder klipper ju gräs bla.

 6. Nån missköter ju sitt jobb, svårare än så är det inte. Bara att avskeda eller omplacera. Jag har gått förbi och bilderna ljuger verkligen inte. Finns inte en gräsmatta i hela Nora som är sämre.

 7. Eftersom bkt anser att deras syfte och mål är att hålla ner sina kostnader så blir så här. Ledningen på bkt verkar inte förstå att deras uppgift är att utföra det de blivit ålagda av kommunen, givetvis på ett kostnadseffektivt sätt. Bästa lösningen för bkt vore att avveckla sig själva. Då kostar de ju ingenting och kommunen får sköta sina åtaganden själva och på så vis inte kunna skylla på någon annan.

 8. Ja…förra gången det inspekterades var ju Norvalla i toppskick! Undrar hur man kommer bedöma nu….”fullt acceptabelt” kanske? Suck…..

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.