Kan en politiker äga en tidning?

i Okategoriserade

Jag heter Anna Magnusson och är delägare och säljare på 24i. Jag ansvarar för marknadsföring och annonsförsäljning. Mitt jobb med 24i startade i mars 2012 och i augusti lyckades jag värva Tomas Källberg från NA. Vi är nu kollegor och delägare i 24i.

Kan en politiker äga en tidning? Enligt lag så finns det inget som hindrar det, men tyvärr är det inte så enkelt.

Jag är för öppenhet och som politiker sitter jag på uppdrag av medborgarna. Medborgarna ska ha total insyn i politiken, enligt min mening. Jag inser att min närvaro på både stängda och öppna möten kommer att störa övriga ledamöter och dessa kommer antagligen känna sig obekväma – vad kan man säga och inte?

Som tidningsägare är det min uppgift att se till att ni läsare får nyheter. Jag har källskydd och kommer troligen få veta skvaller och åsikter, ibland från andra politiker. Jag vill att alla ska kunna känna att de kan komma till 24i för att berätta vad de vet. Därför bli svaret på frågan om ägande nej.

Och som en logisk ordning har jag nu avsagt mig alla kommunpolitiska uppdrag, alla utom mitt mandat i kommunfullmäktige, som jag blev personkryssad till.

Jag har stort samhällsengagemang och hoppas med 24i att kunna hålla er medborgare i Bergslagen informerade om vad som händer i er närhet.

Hör av er till oss och berätta vad ni vill läsa om på 24i.

// Anna

 

 

2 Comments

  1. Som sagt, det var verkligen ett bra initiativ att starta 24i och vi behöver verkligen ytterligare en mediakanal till bergslagen.

    Men Johan har rätt. Du sitter ju som ledamot i kommunfullmäktige?

    Att du blivit personkryssad gör väl inte dilemmat mindre att du sitter på två stolar. Nu tillhör du både första och tredje statsmakten. 😉

  2. Spännande och roligt med en ny tidning i Bergslagen. Hoppas det ska gå bra.
    En liten undran. Du ställer frågan ”kan en politiker äga en tidning?” till dig själv och ger dig själv svaret Nej.
    Du väljer endock att sitta kvar i fullmäktige. Är inte att vara fullmäktig ledamot att vara politiker?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.