Annalena Järnberg summerat 2021

i ETTAN/HÄLLEFORS/INSÄNDARE/DEBATT

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg summerar kommunstyrelsens ordförande i Hällefors, Annalena Järnberg (S) året som gått. Läs Annalena Järnbergs summering här.

Reflektioner från kommunstyrelsens ordförande

I dag har vi haft det sista kommunstyrelsemötet för i år. Jag kan se tillbaka på ett händelserikt och bra år, trots pandemin som inte velat släppa greppet om oss ännu.

Jag vill nämna några extra fina händelser under året. Våren dominerades av diskussionerna kring restauranghögskolans framtida placering. Skulle den vara kvar i vår kommun? Många samtal och möten mellan kommunen och universitetet landade i att vi även fortsättningsvis kan glädjas åt att Örebro universitet genom restauranghögskolan är närvarande i vår kommun. Det känns riktigt bra. Den andra stora händelsen är att vi under våren äntligen kunde påbörja bygget av den efterlängtade simhallen. I april togs det första spadtaget, om knappt ett år ska den stå klar.

När jag läser årets sista ks-dagordning kan jag notera att aktiviteten i kommunstyrelsens utskott varit stor. Flera utskottsinitiativ ska behandlas som ska vidare för fortsatt utredning. Exempel på sådana är hur det framtida behovet av studentbostäder i Grythyttan ser ut, hur vi ska kunna utöka kapaciteten avseende gods – och virkesterminlen, att utreda hur vi tar tillvara de högpresterande eleverna i skolan och att utreda möjligheten att skapa en mötesplats för motorburen ungdom.

Viktiga frågor som kommer finnas på dagordningen under 2022.

Jag är också glad över ett tidigare utskottsinitiativ om lördagsöppet på Lilla kvarn. Under hösten har det varit öppet på försök och fallit väl ut, så det kommer vara fortsatt öppet på lördagskvällar under våren. I början av 2022 kommer vi också äntligen kunna öppna familjecentralen igen, nu blir det i lokaler i anslutning till vårdcentralen.

Vi vill att alla barn och ungdomar ska ha en trygg uppväxt i vår kommun och jag är övertygad om att just tillgången till en familjecentral och helgöppet på kvällarna på Lilla kvarn är angelägna verksamheter som kan vara med och bidra en hel del vid sidan av en bra barnomsorg och skola och mycket annat som vårt rika föreningsliv till exempel.

Hällefors i december 2021

Annalena Järnberg

kommunstyrelsens ordförande Hällefors

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.