Ewa-Leena tror på Ljusnarsberg

Äntligen trovärdigt att satsa

i LJUSNARSBERG/Okategoriserade

LJUSNARSBERG. Budgetprocessen inför 2013 är igång i Ljusnarsberg och det är en optimistisk Ewa-Leena Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, som går in i budgetarbetet.

– Vi har kommit till ett läge där vi kan börja satsa, säger Johansson.

Ewa-Leena Johansson har varit kommunalråd i 12 år och under dessa år varit med om en rad tuffa beslut för Ljusnarsbergs kommun. Besparingar, utflyttning och verksamhetsproblem har varit vardag.

Nu tycks dock kostymen vara anpassad för verkligheten och Ewa-Leena Johansson börjar prata om en satsning.

– Politiskt tror jag vi är ganska överens om resultatnivå och investeringsnivån, säger hon. Det är dags att vi börjar satsa på invånarna i Ljusnarsberg och då handlar det främst om äldreomsorgen och förskolan.

Istället för de negativa trender som präglat kommunen under ett antal år hoppas nu Ewa-Leena Johansson att en attitydförändring blir verklighet i Ljusnarsberg.

– Vi måste ju våga vara stolta, säger hon. Det finns en livskvalitet här i kommunen som gör en attitydförändring möjlig. Alla känner alla och det innebär många fördelar.

Ljusnarsberg har förstås mängder av fördelar och nu menar Ewa-Leena Johansson att det är dags att våga visa dessa för andra.

– Det är så mycket som handlar om vår egen attityd, säger hon. Men Ljusnarsberg har många fördelar och nu känns det trovärdigt om vi börjar marknadsföra oss. Vi måste se våra möjligheter.

2 Comments

  1. I Ljusnarsberg har vi efte tidigare tråkiga erfarenheter skött vår ekonomi ganska bra de senaste åren, men hög skuldsättning och stort behov av återinvesteringar begränsar handlingsutrymmet. Bara inom kommunens fastighetsbolag LFAB behövs insatser på omkring 50 mkr. Ska vi klara återinvesteringarna behövs dels fortsatt försiktighet med utgifterna och en långsiktig finansplan. Den saknas tyvärr ännu. Tyvärr saknas också den nödvändiga diskussionen om detta. Så tills vidare blir det bara småsaker kommunen kan kosta på sig utöver det nödvändigaste, nämligen att fortsatt hålla budget!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.