Anto fortfarande skitgubbe

i LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. Ola Anto har aldrig varit något annat en hårdför försvarsspelare och har heller aldrig fått de stora rubrikerna. Men för Ola Anto spelar det ingen roll.

– Jag är en lojal skitgubbe, säger Anto med ett leende. Men jag är beredd att spela anfall i år om det behövs.

Han kom till LIF Lindesberg 2006 och var med om storhetstiden i elitserien för några år sedan. Efter en utflykt till H43 kom han tillbaka och suget efter handboll är större än på många år.

– Ärligt talat är det länge sedan det var så här kul med handboll, säger Ola. Vi har återfått en familjekänsla i laget i år och känslan runt omkring börjar vara densamma som för några år sedan.

Förra säsongen var LIF Lindesberg favorittippat i allsvenskan, men inför årets säsong är förväntningarna inte lika höga. Ingen vet riktigt om LIF är fågel eller fisk.

– Men försäsongen i år har varit bättre än förra säsongen, säger Anto. Hade någon sagt i våras att vi skulle spela jämnt med Skövde hade jag ifrågasatt det.

Beträffande förväntningarna har Ola Anto tänkt efter noga.

Bild: Rolf Karlsson, Bildmakarna

– Vi slipper pressen i år, säger han. Och under mina år i Lindesberg kan jag konstatera att vi aldrig klarat att hantera ett favoritskap. Men i år har vi ett driv i föreningen och i laget och har tränat väldigt bra i sommar.

Ola är övertygad om att handbollspubliken kommer att hitta tillbaka när familje- och Lindesbergskänslan i år blivit större.

– Jag tror det kommer att bli bra, säger han. Jag tror vårt uppträdande på planen är viktigast för publiken, egentligen inte resultaten. Vi ska ha kul och med lite mer tryck i spelet kommer alla att tycka det är kul.

Om sin egen roll finns inget glamouröst – i år heller.

– Nej, jag är ju den jag är, säger Ola. Men jag tycker det är väldigt kul med försvarsspel och i år, när vi gått tillbaka till 3-2-1 kommer så mycket intressanta delar.

Ändå tillhör Ola Anto de rutinerade som ska leda och hjälpa unga spelare in i laget.

– Jag har alltid gillat den rollen, säger han. De unga ska inte ha någon press på sig. Och vi som var med i elitserien måste försöka sätta samma känsla i det här laget, även om vi nu spelar i allsvenskan. Alla ska ha kul.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.