Apropå politiker kontra tjänstemän i Nora

i INSÄNDARE/DEBATT

Apropå politiker kontra tjänstemän i Nora, så hade man ett beslut i budgeten för i år en post som gällde båtplatserna. Man beslutade att höja avgiften. Efter att bland annat jag klagat på att uppsägningstiden för kontraktet måste gälla tog man tillbaka beslutet. Jag fick ett besked om att höjningen inte genomförs och jag fick välja om jag ville ha tillbaka de höjda avgifter jag betalat. I samma brev stod det att båtplatsarrendena kommer att sägas upp och nya kontrakt kommer att skickas ut.

Jag tror inte att man kan skylla på politikerna i det här sammanhanget, men fortfarande har jag inte fått något nytt kontraktförslag. Kontraktet gäller från den 1.1 och har 3 mån uppsägningstid. Det betyder att kontrakten skulle varit uppsagda senast 30 september, annars förlängs kontraktet med ett år i taget.

Detta är alltså en tjänstemannafråga, och vad jag kan förstå så sköter inte tjänstemännen sina arbetsuppgifter som de fått direktiv om. Detta är i och för sig en liten fråga, men det visar en hel del på den låt gå mentalitet som finns i Nora. Det innebär också att det inte går att höja priset på båtplatserna, sen får budgetberedarna verkligen ta itu med den tjänsteman/kvinna som inte skött sitt jobb

Bengt-Åke Windh

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.