Är jag en svärmorsdröm?

i BLOGG

Man kan inte vara världsbäst på allt, därför ska ni nu få ta del av en svaghet som uppenbarat sig för mig.

Det är det här med byte av gardiner. Sedan jag flyttade till mitt palats i september för två år sedan, har jag bytt en enda gång. Det är rätt kass statisik va?

Idag var dagen då förändringens vindar svepte in över Trädgårdsgatan.

Jag plockade raskt fram strykjärn och strykbräda och tryckte i kontakten. Lagom nöjd över att ha kommit igång placerade jag den första fräscha gardinlängden på brädan.

Sen fräste det till, och ett rejält hål uppenbarade sig på min vita gardin.

Toppen. Första misstaget av klantighetens okrönta drottning. Redan där började mitt annars så fantastiska tålamod tryta. Men intalade mig själv att det var tur att hålet var längst ner på gardinen, och att jag kunde hänga den längst in så soffan döljde det.

”Ett misstag kommer sällan ensamt” brukar man säga. Jo tack, jag vet. Nästan så jag börjar tro att det är jag själv som myntat det uttrycket.

Innan gardinerna kom på plats hann jag få en av de förbannade gardinstängerna i huvudet, peta hål på en lampskärm, halka av stolen, slå ner två ljus så de gick av på mitten och helt tappa sugen på att umgås med mig själv.

Nu är i alla fall de nedrans tygbitarna på plats. Och bra blev det också.

Jag är nog en riktig svärmorsdröm när allt kommer omkring.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.