Årligt under underhåll stoppar BillerudKorsnäs i Frövi

i LINDESBERG/NÄRINGSLIV

FRÖVI. Varje år stoppas BillerudKorsnäs produktionsanläggningar för ett underhållsstopp och nästa vecka är det dags för produktionsanläggningen i Frövi att stoppas under en dryg vecka.

– Det absolut viktigaste under allt detta arbete är säkerheten, säger Ingrid Engström, nytillträdd fabrikschef i ett pressmeddelande.

Inte mindre än 3000 punkter finns på listan över åtgärder som ska ses över vid BillerudKorsnäs anläggning i Frövi. De normalt 650 personer som arbetar vid anläggningen utökas då till närmare 2000.

Underhållsstoppet i Frövi startar den 1 oktober och kommer att innefatta inspektioner, rengöringar, reparationer, servicearbeten och inkopplingar av ny utrustning. Syftet med underhållsstoppet är att stärka driftsäkerheten och för att öka produktionen.

Att stänga en hel produktionsanläggning som den i Frövi ställer stora krav på logistik och säkerhetstänk. Förutom den ordinarie personalen kommer drygt 1300 personer ytterligare att bidra inom olika arbetsområden.

För nytillträdda fabrikschefen Ingrid Engström är det första gången hon deltar i ett underhållsstopp.

– Det absolut viktigaste med ett stopp av den här storleken är säkerheten, både för vår egen personal och för alla entreprenörer. När så många personer arbetar på området är det extra viktigt att vi hjälper varandra och att vi säkerställer att vi har en samsyn i att säkerheten alltid går först, säger Ingrid Engström.

Innan underhållsstoppet träder i kraft har har säkerhetsutbildningar och genomgångar gjorts av vad BillerudKorsnäs förväntar sig av de entreprenörer som kommer in och arbetar på området och dagligen kommer samordningsmöten och skyddsronder att hållas. En fastställd rutin finns för varje åtgärd som ska göras. Under stoppveckan kommer man även att utöka slumpvisa drog- och alkoholtester för både ordinarie medarbetare och entreprenörer.

Under vecka 38 gjordes ett underhållsstopp vid anläggningen i Rockhammar, där närmare 450 åtgärder genomfördes.
– Stoppet genomfördes på ett lugnt och säkert sätt. Nu är målet att det ska bli så även i Frövi, säger Ingrid Engström.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.