Åsa Leek funderar över pseudonymer

INSÄNDARE/DEBATT. 24i har haft väldigt mycket kommentarer den senaste veckan och vi har många gånger fått den fråga som Åsa Leek nu ställer i en insändare. Varför väljer så många att vara anonyma? Läs Åsa Leeks insändare och tyck till – du också.

 

 

Jag är för en öppen debatt

Tidigare har jag funderat över småstadens psykologi och hur den danar sina medborgare. På nättidningen 24 i Bergslagen kan man kommentera i stort sett samtliga artiklar som skrivs. Men är människor i Nora rädda för varandra? Varför debatterar man under pseudonym? Demokratin bygger på deltagande.

Vågar man inte stå för den galla man ibland spyr upp? Med masker på sej kan man obehindrat ljuga, kasta skit och förlöjliga andra människor utan att behöva att visa ansiktet. Vad är det för fega människor? Jag kan förstå att man behöver ha sin identitet skyddad om man riskerar hot eller intrång i sitt privatliv. Men här borde åsikterna kunna flöda fritt med namnunderskrifter.

Vad skulle hända om trollen kom fram i ljuset? Skulle de bli till stenar då?

Jag är för en öppen debatt och jag skulle vilja att 24 i Bergslagen funderar över att ta bort anonyma inlägg. Vissa tidningar har gjort det.

Ni som har synpunkter på MINA inlägg.  Ha det gärna, jag tål hur mycket kritik som helst. Skriv Era namn! Jag står för mina inlägg och Ni står för Era. Det är mest sjysst!

Åsa Leek