Pär-Ove Lindqvist fick nej på sitt yrkande på en ååtgäärdsplan.

Åtgärdsplan inget för den politiska majoriteten

LINDESBERG. När kommunstyrelsen i Lindesberg på tisdagen hade ekonomiuppföljning var det flera ledamöter som påpekade att något måste göras åt socialnämndens ekonomi. Man har aviserat att man kan ha ett underskott vid årsskiftet i 50-miljonersklassen.

Oppositionsrådet Pär-Ove Lindqvist (M) var först ut i diskussionen och yrkade på att en åtgärdsplan och ett äskande om mer pengar måste vara en logisk följd när budgeten inte följs.

-Det glider iväg och händer inte så mycket, sade Pär-Ove Lindqvist. Det är viktigt att vi får håll på det här. När det blir ett underskott måste man ha ett förslag på en lösning eller helt enkelt äska mer pengar till sin budget.

-Det här är ju förskräckliga prognosticerade underskott, sade Nils Detlofsson (L). Det handlar om väldigt mycket pengar.

-Jag ställer mig också bakom yrkandet, sade Markus Lundin (KD). Vi måste få ordning på det här.

Problemen är inte nya. Socialnämnden verksamhet har som vana att inte hålla budget och problemen är knappast av politisk art. Men lite förvånande ville inte den politiska majoriteten besluta om en åtgärdsplan efter Pär-Ove Lindqvists yrkande. Istället vann Jonas Klebers (C) yrkande på att ledamöterna ska få en uppföljning vid nästa sammanträde i beredande kommunstyrelsen.

Exakt varför den politiska majoriteten inte ville se en åtgärdsplan är oklar. Problemen med socialnämndens underskott är så stora att de inte går att lösa med någon osthyvelsplan och ett stort underskott borde slå hårdast mot den sittande politiska majoriteten.

1 Comment

  1. Det hade hedrat den politiska debatten i kommunstyrelsen om Pär Ove sagt att frågan kommer upp i Kommunfullmäktige genom en interpellation av Sven Erik Larsson. Sen är det ett byråkratisk uttalande som stör mig. De. vi i socialnämnden har inte begärt mer pengar av kommunstyrelsen. Kul har ni en egen på se gömnd någonstans. Ingen har sett den eller anat den. Vi tar debatten i fullmäktige så hela kommunen kan höra hur kommunstyrelsen gömmer sig bakom byråkratiska uttalanden

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.