Målkungen Filip Barklund avgjorde söndagens match mot Kiruna IF.

Barklund hjälte när Lindlöven vann i Kiruna

i ETTAN/LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

KIRUNA. Lindlöven svarade för en imponerande upphämtning i Lombia ishall i Kiruna på söndagen. Hemmalaget Kiruna IF gjorde 2-0 i inledningen av den sista perioden, men Lindlöven lyckades reducera, kvittera och avgöra innan perioden var slut.

Kiruna IF-Lindlövens IF slutade 2-3 (0-0, 1-0, 1-3).

Det enda som oroar när Lindlöven spelar är att man inte riktigt lyckas i avsluten. Spelet med snabba vändningar, snabba uppspel och ett högt tryck sitter som en smäck, men svårigheten ligger i avslut i Lindlövens rasande tempo.

Subjektivt sett var Lindlöven det klart bättre laget matchen igenom och skottstatistiken slutade 21-36 i Lindlövens favör, vilket säger en hel del, både om Lindlövens övertag och om effektiviteten.

Lindlöven visade dock en bra effektivitet i den sista akten och förmodligen ingen slump att målskyttarna var Christoffer Anrén, Elias Lindgren och Filip Barklund. Den sistnämnde hade ett par bra chanser i den första perioden och har sin styrka i att han inte behöver speciellt mycket tid eller yta för att producera en målchans. Det sista och avgörande målet var ett typexempel när Isak Jonsson jobbade fram pucken i en sargduell till Albin Gunnarsson som passade Barklund några meter utanför Kirunas målvakt Filip Erikssons högre sida och Barklund drog till direkt.

Direkt efter det att matchen var slut var dessutom Lindlöven serieledare. Lindlövens match började spelas redan klockan 14, och klockan 16 drog övriga matcher igång. Efter en period mellan Vallentuna och Wings Arlanda ledde Vallentuna med 2-0 och efter 20 minuter mellan Sundsvall och Teg ledde Sundsvall med 3-0. Skulle dessa resultat hålla i sig leder alltså Lindlöven Vårettan norr.

Lindlöven flyger nu hem, men vänder åter norrut redan nästa helg då Tegs SK väntar på lördagen och Vännäs HC på söndagen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.