Joakim Bååk bevakas med stor respekt.

Bästa ”värvningen” – Joakim Bååk

LINDESBERG. När det gäller föreningen ställer alla riktiga LIF:are upp. Joakim Bååk gjorde comeback när det krisade i vintras och nu har Jocke skrivit på ett nytt ettårskontrakt – redo att satsa hundraprocentigt.

LIF Lindesberg har presenterat två nyförvärv under helgen i Oskar Cosmo och Robin Johansson och avslutade en triss med att meddela att Joakim Bååk väljer att fortsätta ytterligare ett år och med en hundraprocentig satsning. En bättre värvning än så kan inte LIF Lindesberg göra – hur man än söker.

Om inte Joakim Bååk hade sina rötter i LIF Lindesberg hade de brandgula inte haft en chans att få en spelare av Jockes kaliber. Jocke var som ung en extraordinär talang som sedermera förde honom till Elitserien/Handbollsligan. Att Bååk väljer att satsa även under nästa säsong, med riktig fys- och barmarksträning, kan bli den riktiga vändningen för LIF Lindesberg.

När Joakim sade okej till spel i vintras handlade det om att Jesper Nilsson följt Herman Bossons knäöde med korsbanden och Joakims rutin skulle hjälpa LIF utan två riktigt viktiga spelare. Joakim är lättränad, men med tre säsonger utan spel på annat än division 4-nivå är det svårt med tempo och tajming. När dessutom medspelarna är väldigt unga blir det svårt.

Joakim gjorde det bra under den halva säsong han spelade, men en fulltränad och tempovan Bååk kan ändå otroligt mycket mer. En och annan förståsigpåare skulle nog säga att det här handlar om säsongens värvning i Allsvenskan.

Nu väntar vi närmast på nya kontrakt för Fatlum Ahmeti, Herman Bosson och Jesper Nilsson.

LIF Lindesbergs trupp så här långt:

Robert Mjörnander, MV

Joel Karlström, 9M

Asso Eliassi, 9M

Fabian Lindholm, 9M

Thomas Einarsson, V6

Algot Hane, H6

Max Broman, V6

Oskar Cosmo, M6

Robin Johansson, M9

Joakim Bååk, 9M

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.