Julmarknad i Flugparken i Lindesberg klockan 12.40.

Bergslagen en stor julmarknad

i HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA/Okategoriserade

BERGSLAGEN. Idag har många orter i Bergslagen präglats av julskyltningar och julmarknader. Trots att termometern har visat på ganska många kallgrader har många invånare varit ute i vimlet.

24i har varit ute under första advent och tittat på julmarknader och julskyltning. I Lindesberg var det fullt hus i Flugparken under lunchtimmarna och vid en visit på julmarknaden i Grythyttan vid 15-tiden var det fortfarande full fart. I Nora var det bara enstaka flanörer kvar vid 14.30-tiden. Till andra advent anordnas den egna Nora gammeldags julmarknad och kanske är detta event numera det som gäller i Nora?

Julmarknaden i Kopparberg är en tradition sedan många år och i år är det Monica Edlund Molander som står som arrangör. Marknaden sammanfaller alltid med första advent och drar mycket folk till byn.

Trots att termometern visade – 10 grader så kom många besökare även i år.  Ett tiotal knallar stod på torget i Kopparberg och sålde hantverk, korv och lotter. Även inne i källaren på Kopparhallen fanns det hantverk att fynda.

Bilderna i bildspelet kommer från Lindesberg, Grythyttan, Nora och Kopparberg.

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.