Irja Gustavsson. Arkivbild.

Biograffrågan beslutad: Upphandling fortsätter

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG

LINDESBERG. Det blir Besök Linde AB som får uppdraget att hantera upphandlingen av en entreprenör till biografen i Lindesberg. Hittar man ingen lämplig entreprenör kommer Besök Linde AB att driva biografen vidare.

– Det har aldrig funnits något annat intresse än att rädda biografen i Lindesberg, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S).

Dagens kanske tyngsta punkt för politikerna i Tillväxtutskottet i Lindesberg var att ta ett beslut om biografen i Lindesberg. Förslaget att låta en privat entreprenör ta över står kvar, men politikerna i utskottet var eniga om att låta kommunalägda Besök Linde AB ta över problemen och därmed hitta en entreprenör eller på något annat sätt driva biografen vidare i kommunal regi.

– Det här innebär att vi måste ändra ägardirektiven för Besök Linde AB. Och får vi inga napp bland entreprenörerna ska BELAB (Besök Linde AB) kunna driva biografen vidare, säger Irja Gustavsson.

Genom beslutet hoppas politikerna hitta en lösning som räddar biografen i Lindesberg på lång sikt.

Lindesbergs kommun har fått kritik tidigare för att man agerar på en konkurrensutsatt marknad och har riskerat att bli anmäld till Konkurrensverket.

– Jag hoppas att det här kan bli en hållbar lösning och jag tycker att det är positivt om vi kan ha två biografer i kommunen, säger Irja Gustavsson. När nu beslutet är fattat kommer vi att ha samtal med ägaren till biografen i Frövi, som har stora ambitioner för bio i vår kommun.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.