Blek insats av Löven

i SPORT

LINDESBERG. Det blev ingen fjärde seger på raken för Lindlövens IF i söndagens hemmamatch mot Hudiksvall. Siffrorna skrevs till 1-4 (0-0, 0-2, 1-2).

– Idag var det utvisningarna som knäckte oss, säger Löventränaren Staffan Tholson. Vi kom alldeles i otakt.

I den första perioden var Lindlöven det bättre laget, men lyckades inte få hål på Hudiksvalls målvakt Marcus Dahlbom. Löven spelade mycket bra i defensiven, men hittade inte något flyt i anfallsspelet och ännu mindre i powerplay.

En två plus två-utvisning på Simon Jellvert i slutet av den första såg ut att dödas av Löven när Niklas Ottosson drog på sig en ny tvåa precis när Jellvert kom in på isen i början av den andra perioden. Hudiksvall hade då en bra period i numerärt överläge och gjorde 1-0 när Ottosson satt utvisad.

När Jacob Johnsson i mitten av den andra perioden blev utvisad högg Hudiksvall igen och utökade ledningen till 2-0, ett resultat som höll sig perioden ut.

Men direkt i inledningen av den tredje tabbade sig en av Lövens backar när han och målvakten Philip Ödmark inte kunde bestämma sig för vem som skulle ta pucken. Istället blev det Hudik som enkelt kunde göra 3-0 i öppet mål,

– Sånt där får inte ske, säger Staffan Tholson. Den som har pucken ansvarar för den och det är ju bara att lägga ut den ur zon. Det målet förstörde den här kvällen.

4-0 kom några minuter senare och Niklas Nooni fick därefter tröstmåla slutresultatet.

– Jag sade ändå till grabbarna att jag gillade de sista tio minuterna, säger Tholson. Får man 0-4 i baken med tio kvar kan det lätt rinna iväg, men grabbarna stod upp bra.