Blir rastlös utan träningen

i Okategoriserade

NORA. Att träna så mycket som krävs för att kunna genomföra ett triathlonlopp kräver kvalitetsträning och massor med hård mängdträning. Minst fem timmar i veckan, men ofta betydligt mer, uppåt 15.

– Jag blir rastlös om jag inte tränar, säger Robert Källqvist.

Alla förstår att det riktigt mycket och hård träning för att över huvud taget ta sig igenom ett triathlonlopp. Förmodligen krävs flera år med kanske två timmars träning i stort sett varje dag innan en normal människa eventuellt är redo. Staffan Isacsson och Robert Källqvist har de hundåren bakom sig, men vill på intet sätt vara utan träningen.

– Träningen är allround och skonsam, säger Staffan. Väldigt varierande.

– Man tränar ju för det mesta själv och man kan träna när det passar, säger Robert. Och springer eller cyklar man till jobbet så spar man ju en hel del träningstid. Men får jag inte röra på mig i stort sett varje dag mår jag inte bra.

De säger att de trivs med livet och med den träningsdos de har. Men många frågar sig förstås hur de får ihop träning med familjeliv och jobb.

– Det är otroligt viktigt att familjen är med, slår både Staffan och Robert fast. Man måste ha det stödet. Men visst får man pussla ibland.

– Man tränar nästan varje dag. Jag försöker lägga upp träningen med lite mer kvalitet, säger Staffan. Och som ambulanssjuksköterska har jag dessutom förmånen att kunna träna en del på jobbet.

Robert jobbar som snickare och möts kanske inte med samma förståelse som Staffan.

– Jobbarkompisarna fattar nog inte riktigt när man kommer på morgnarna och börjar med att duscha efter att ha cyklat eller sprungit till jobbet. De tycker nog man är en riktig idiot.

– Träning smittar av sig och jag tycker det är kul om vi kan stimulera andra till att träna.

Målen de sätter upp är nästan alltid långsiktiga. I mitten av augusti nästa år kan de mäta sina förbättringar när Ironman i Kalmar avgörs igen.

– Jag skulle vilja kunna ta fem, sex minuter på simningen, säger Staffan.

– Jag skulle vilja kunna disponera mina krafter bättre, säger Robert. Att ta helt slut i löpningen är inte roligt.

Men trots en nästan extrem träning tycker de att det är viktigast att må bra.

– Jag tror det är viktigt att man tränar, säger Staffan krasst. Man mår bra av att träna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.