Blöt dag för utställning

i LINDESBERG/Okategoriserade

LINDESBERG. Regnet öser ner och gräsmattorna luckras snabbt upp. Intresset för Lindesbergs brukshundsklubbs valp- och officiellt årliga utställning för brukshundar är stort. Hundägare och utställare från hela landet och till och med baltstaterna har samlats för det gemensamma intresset – hundar.

Malin Johansson är utställningsansvarig och berättar att denna utställning är populär och att den har genomförts i cirka 20 år.

De flesta är rutinerade och har egna utställningstält uppställda som skyddar mot regnet. Under lördagen pågår det den officiella utställningen av brukshundar och intensiteten hos deltagarna är märkbar.

Hundarnas pälsar trimmas och rätt pose belönas med något gott ur fickorna.

Domaren Maritha Östlund Holmsten klämmer och känner på hundarna och förare får springa flera varv i ringen. Gång och hållning bedöms från olika håll. För det otränade ögat är inte skillnaderna stora.

Vinnare i klassen Australian shepard är ”His Lordship” från Lindesberg. Det riktiga namnet enligt stamtavlan är Jonny be god, men ägaren Karin Björkman tyckte att ”His Lordship” (hans höghet) passade bättre till hundes tjusiga utseende.

– Vi tävlar bara sporadiskt men strävar uppåt, säger en stolt Karin.

Senare blev Karin och Lorden korade till Bäst i rasen (BIR) och Båst i showen (BIS2).

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.