Förra kommunalrådet Susanne Karlsson tyckte att Lillemor Bodman skulle ha varit på plats, men den senare valde semester med maken Bertil Jansson.

Bodman och Jansson en belastning?

i ETTAN/LINDESBERG/Okategoriserade

LINDESBERG. Lite förvånande saknades kommunalrådet Lillemor Bodman (M) på årets viktigaste sammanträde när budgeten skulle beslutas i kommunfullmäktige i Lindesberg. Bodman och maken Bertil Jansson valde istället semester.

-Jag hade sett fram mot en debatt med Lillemor Bodman, sade Kristine Andersson (S). Som kommunalråd har man ingen semester.

Det blev en konstig stämning när det konstaterades att kommunalrådet Lillemor Bodman (M) saknades för årets viktigaste tillställning i politiken i Lindesberg – budgetfullmäktige.

Först ut var socialdemokraten Kristine Andersson som hade frågor till Bodman och som sett fram mot en debatt och senare under sammanträdet, under punkten Allmänhetens frågestund, ville förre politikern och förre politikern och gymnasieläraren Susanne Karlsson ha en del svar, men Lillemor Bodman var… på semester.

-Skäms, sade Susanne Karlsson.

Övriga nämndordföranden fanns på plats för ett kort anförande, men Lillemor Bodman hade skrivit ett kort tal – som SD:s Fredrik Rosenbecker fick läsa upp och som nog fick en och annan att häpna.

Till saken hör att maken Bertil Jansson under sammanträdet valdes till att bli nämndeman för Lindesbergs kommun, trots att Socialdemokraterna valde att inte rösta och trots att Landsbygdspartiet oberoende valde att vara raka.

-Vi står inte bakom beslutet att välja Bertil Jansson som nämndeman, sade Anders Persson, LPo.

Makarna Bodman/Jansson börjar bli en belastning för Moderaterna i Lindesberg, men från Moderaternas sida hördes ingenting i den riktningen under måndagens sammanträde.

1 Comment

  1. Trodde i min enfald att Bertil Jansson var så pass smart att han skulle avgå efter allt som hänt. Som nämndeman ska man kanske ha ett renare samvete och ha förtroende från folket. Mitt förtroende för denna person är noll och kommer även att bli noll för Moderaterna som envisas med att hitta en tjänst åt denna klåfingrige man. Undrar varför han fick sluta sin anställning på dagen från Rejmes. Kan man inte skilja på ditt och mitt ska man inte vara nämndeman.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.