Brant utmaning lockade entusiaster

SIGGEBOHYTTAN (UPPDATERAD). Att cykla som motionsform har blivit allmänt spridd, men den typen av cykling som ett 20-tal entsiaster sysslade med i Siggebohyttan på lördagen klarar inte de allra flesta.

Siggebo Challenge, som evenemanget heter, handlar om att cykla uppför den ökända Siggebohyttebacken så många gånger som möjligt – under fem timmar.

Siggebo Challenge fick inte vara en tävling det här Corona-året. Istället kallade man det hela för träning, men skillnaden blir inte så stor. Varje cyklist sköter sig själv och det handlar om att cykla upp för den drygt kilometern långa, och branta, backen och ned igen – så många gånger man orkar under fem timmar.

De flesta typer av cyklister som gillar utmaningar fanns på plats. Kvinnor och män, unga och äldre. Det enda gemensamma var förmodligen att samtliga var hyggligt trötta när klockan slog 15 och det hela var över.

Backen i sig är grym och användes under tidigt 2000-tal som ett inslag på Postgirot, som under några år cyklade förbi Lindesberg. Drygt en kilometer lång och med en lutning på över 10 procent på de tyngsta partierna.

Hur många gånger cyklisterna klarade av under de fem timmarna är inte känt, men de bästa hann med åtminstone sju klättringar under den första timmen.

Enligt en kommentar på Facebook från Thomas Hegefors var bäste manlige cyklist Axel Lindh, som körde uppför backen 39 gånger. Bästa kvinna var Kristalina Smårs med 31 klättringar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.