Budgetdebatt utan värde i Nora

i ETTAN/NORA

NORA. Tisdagens budgetdebatt i kommunfullmäktige i Nora hade mycket att önska. De fem majoritetspartierna lade fram ett gemensamt budgetförslag, men kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S) var öppen med att mycket kan komma att förändras.

-Vi vet inte vilka partier som styr efter valet och därför har vi lämnat en del öppet.

Egentligen handlade den presenterade budgeten endast om budgetramarna, men Solveig Oscarsson lovade satsningar på kulturskolan, biografen, naturskolan samt satsningar inom IT-området.

Landsbygdspartiet oberoende och Norapartiet hade lagt ner desto mer arbete inför budgetdebatten, men deras detaljförslag jämfört med majoritetens ramförslag kom att rimma falskt. Dessutom hade man helt olika förslag till vinstnivå i kommunen och då blev förslagen ännu mer svåra att ställa mot varandra.

Vänsterpartiets Therese Hoikkala tyckte att det var svårt att göra en siffermässig budget innan valet och föreslog att budgetbeslutet skulle skjutas på till oktober.

Norapartiet/Landsbygdspartiet oberoende hade sitt förslag och Miljöpartiets Jan Larsson hade sitt. Larsson var ifrågasättande till majoritetens förslag och frågade sig vad majoriteten skulle gå till val på?

-Vad ska ni satsa på när ni inte har några pengar, frågade Larsson.

Nu blir det säkert så att de partier som återfinns i majoriteten kommer med egna vallöften som är ofinansierade, men där säkert samtliga fem partier hoppas på ett fortsatt styre.

Frågan är vad väljarna säger? Vill en moderatväljare, liberalväljare eller kd-väljare att hans eller hennes röst ska bli röd, som nu? De centerpartistiska företrädarna under budgetsammanträdet var tysta och trivs förmodligen i den regerande majoriteten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.