Byter räkorna mot musslor

i BLOGG

TomasHur kan man bli mer stressad av helglugnet än av att Lindesberg Volley spelar hemmamatch samtidigt som Lindlöven? Men sån är jag, tyvärr. Äntligen är helgerna över och jag ska aldrig mer klaga på krockande matcher eller över att det är långt att åka till Hällefors. Har ju inte hänt någonting på 14 dagar och nära att jag tänt eld på den egna villan för att få lite puls i tillvaron. Men avstod för hustruns skull.

Eller beror oron på nyårslöftet att sluta röka? Lite bidrar det nog, men så här långt har det gått hur bra som helst. Jag tog mitt sista (?) bloss utanför Bomans Hotell i Trosa i måndags kväll och hoppas jag kan fira in nästa nyår som en rökfri man.

Nyårsfirandet var, trots löftet att sluta röka, en trevlig upplevelse. Jag och hustrun valde, tillsammans med vännerna Annsofie och Kurth, att fira långhelg i Trosa. Och den som komponerat detta helgpaket måste ha tänkt ungefär som jag. Programmet var fyllt av aktiviteter mellan alla måltider och våra två dygn på hotellet gick fortare än om jag hade jobbat. Öltillverkaren Johan Spendrup var en trevlig prick och vinexperten Bengt Frithiofsson visste hur champagne skulle drickas. Visst är man ute efter lugn och ro och kanske en siesta på rummet man inte unnar sig hemma, men finns det något värre än att sitta på ett hotell och bara vänta på nästa måltid. Hustrun brukar kunna menyerna utantill och själv kan jag allt om alla fasciliteter efter att ha läst någon broschyr alldeles för många gånger.

Lindlöven startade Allettan på bästa sätt. Hade på känn att tränarräven Staffan Tholsson hade en plan för hur Hudiksvall skulle besegras –  och det hade han ju. Så himla kul. Nu kommer det att bli trångt på Lindehov på söndag när Visby/Roma kommer på besök. Jag hoppas att Löven kan ställa upp med fullt manskap mot gotlänningarna och för min del ser jag fram emot att se Marcus Jonasén igen. Minst 500 på läktaren – ingen kommer att ångra sig.

Även LIF Lindesberg går igång på söndag efter juluppehållet. Kroppskultur borta och något av sista chansen för LIF – men laget har spelat ödesmatcher i flera månader nu. Nyförvärvet från Guif, Sebastian Hammar, är spelklar och kanske är han vad som behövs för att LIF ska kunna kravla sig över strecken i de nedre regionerna av Allsvenskan.

Fredagsmys utgår idag. Blir däremot lite god mat med hustrun på Trettondagsafton. Trötta på räkor byter vi ut det sensuella inslaget i menyn mot blåmusslor. Tankemässigt fungerar det minst lika bra att tänka på att lirka upp en mussla för att komma åt det saftiga innehållet, som att bryta nacken av en räka.

Ha en trevlig helg!

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.