Populärt kafé till salu

i NÄRINGSLIV/NORA/Okategoriserade

SilkeFrank

NORA. Silke Frank har bestämt sig. Till hösten hoppas hon att någon annan vill driva Silkes Bageri och café vidare, förhoppninsvis i samma anda som den hon skapat.

– Det har varit en dröm, skulle jag vart lite piggare i kroppen hade jag kunnat fortsätta min dröm, berättar Silke Frank.

2004 kom Silke Frank till Sverige med familjen från Tyskland. Under några år drev hon kafé på Siggebohyttans bergsmansgård innan hon 2010 startade Silkes cafe i gårdshuset på Göthlinska gården, precis vid Norasjön. Att driva ett ekologiskt kafé hade länge varit en dröm och själv lever hon som hon lär i hemmet. Inga tillsatser och all kost lagas från grunden har blivit hennes nisch och hon är en av få med liknande koncept i länet.

– Det var kämpigt i början men nu har jag bra leverantörer, säger Silke.

– För att driva egen verksamhet måsten man vara tuff, både mot personal och leverantörer. Och att var envis med att det ska vara ekologiskt. Inte börja fuska, råder Silke.

Kommunen  samt stiftelsen som äger huset har varit till hjälp vid starten. Viss ombyggnad krävdes innan Silke kunde öppna cafeet. Men störst stöttning känner hon att hon fått från det kvinnliga nätverket som finns i Nora, Qnora.

– Jag har fått hjälp med marknadsföring och en axel att gråta ut mot ibland, säger Silke.

Silke berättar att det finns en stor krets av stamkunder och att det nu har blivit en etablerat besöksmål i Örebro län. Hon hoppas nu att hitta någon som vill driva vidare med samma koncept och glädje som hon själv haft. Catering blir större och större så utvecklingsmöjligheter finns. Hon lämnar det öppet för köparen att byta koncept men tycker att det vore tråkigt. Många intressenter finns och Silke känner med lugn att den rätte köparen finns och kommer att ta över till hösten.

– Jag har gjort de jobbiga åren och byggt upp verksamheten.

När rätt köpare finns hoppas Silke på ett lugnt jobb, kanske som ekonom som hon är utbildad till. Även om hon inte ångrar att hon byggt upp verksamheten under tre år så saknar hon tiden med familjen mest.

– Jag längtar efter 20-timmarsjobb, skrattar Silke.

ANNA MAGNUSSON

 

2 Comments

 1. Ett alternativ Åsa, vore, att kommunens moderna kök, (det i Pershyttan) levererade ekologisk och näringsriktig mat. Alternativt bolagens kök i bryggeriet.
  Man skulle då kunna inmundiga lunchen i skolan, eller i bryggeriets konferenslokaler.

  Då skulle kommunens anställda kunna äta näringsriktig mat och umgås med sina kollegor på lunchen, om nu inte Silkes kan fortsätta

  Bara ett tips !

 2. Jag förstår att det i längden inte går att vara småbarnförälder och samtidigt driva ett företag som tar ens tid nästan 24 timmar om dygnet.
  Det känns väldigt tråkigt att inte längre kunna gå till Silkes, träffa sina väninnor samtidigt som man intar en god lunch eller kaffe med en god smörgås. Jag har njutit och mått så bra i den härliga miljön där jag under vinterhalvåret unnat mej att gå dit minst en gång i veckan.
  Hoppas att någon annan eldsjäl finns som vill ta vid och driva caféet i samma anda.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.