Carl Jan Granqvist gästade Rotary i Lindesberg

LINDESBERG. En fullsatt festsal på Lindesbergs Stadshotell på måndagskvällen vittnade om något speciellt. Och visst var det så. Som inspiratör inför Rotarys speciellt insatta middag talade ingen mindre än Carl Jan Granqvist.

-Jag tänkte ikväll tala lite om utvecklingen av måltidsupplevelsen, sade Carl Jan inledningsvis.

En annorlunda måndagskväll, men ett mycket trevligt initiativ från Rotary, som gjort om sin måndagslunch till en finmiddag och lyckats så bra att festvåningen var fullsatt.

Carl Jan Granqvist föreläser oftare än vi andra byter skjorta och är en oerhört inspirerande talare. Han lyckas väva samman den historia vi läser om i historieböckerna med matens och måltidens betydelse under olika epoker på ett oefterhärmligt sätt. Hans kunskap är så stor att hans föreläsningar förmodligen aldrig blir desamma – även om de skulle vara. En fråga från publiken kan trigga Carl Jan till att ta ut svängarna och det landar ofta i en helt ny föreläsning.

Carl Jan åker naturligtvis inte runt i Sverige och bara föreläser. Carl Jan säljer också sitt eget vin och till måndagsmiddagen serverades såklart Carl Jans röda Bordeaux, en pärla till vilträtter.

Menyn var därför anpassad till vinet och viltgryta var det som gällde.

-Vi fick vinet och huvudtankarna med att det passade för vilt och Carl Jan ville själv att vi skulle servera en viltgryta och så blev det, säger kocken Marcus Andersson. Sedan fick vi lite fria händer att producera, men det blev en viltgryta med lingon och svensk potatis.

24i fick se (!) viltgrytan innan kvällens gäster fick smaka den och kan intyga att den såg aptitlig ut. Finskuret vilt, lingon och färsk timjan doftade härligt.

Festvåningen var fullsatt på Lindesbergs Stadshotell.
Självklart serverades Carl Jans egen Bordeaux till viltgrytan.
Chef Marcus Andersson var nöjd med anrättningen strax innan gästerna fick hugga in. Kockarnas kamp nästa…
Riktigt gott med finskuret viltkött med tillbehör, lingon och härligt färsk timjan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.