CGS inför höstens val

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Carl-Göran Svensson, i folkmun CGS, i Nora ger sig in i debatten inför höstens val till kommunfullmäktige. Rådet från CGS är att rösta precis som man vill – så länge man inte röstar på M, S, L, C, KD (eller SD). Läs debattinlägget här.

Rösta inte på M, S, L, C, KD (o SD) i höst!

För fyra år sen var det val. I Nora åxå! Ingen vann. För att

stänga ute SD enades M, S, L, C och KD om att bilda egen grupp

för att styra kommunen. Bra tänkt, men sen spårade det ur!

Nedläggning av barndaghem, extremt dyra konsulter,

nedläggning av isbana, bristfällig ekonomistyrning,

förföljelse av bandyklubben, trassel med ny skola,

sekretessbelagda kommunstyrelsemöten, trassel med

förskolor, trassel med äldre vård, konstiga upphandlingar,

svindyrt Allaktivitetshus, tjänstemannastyre, dåligt näringslivsklimat, satsning på en förstad vid Vägkassan mm mm. Det är nästan så att man tror att SD kom med iaf…. Kära nån!

Till hösten är det nyval. Jag tänker inte rösta på något av de nämnda partierna! Finns iofs inte så många andra att välja på, men de finns. Jag väljer ett av dem.  Och dyker det upp nåt nytt parti, så är det välkommet! 

Jag drar ner luvan över huvudet o går till val.  Jag uppmanar alla andra att också göra det! Vi ska vara rädda om demokratin och tacksamma för våra politiker. Vi ska vara tacksamma mot dem, som engagerar sig politiskt! De gör en stor insats, men när det går fel, så ska vi tala om det, genom elaka insändare och med röstsedlarna! Jag vill göra mitt bästa därvidlag.

CGS!

18 Comments

 1. Obaronne
  Man behöver inte vara intresserad av bandy för att vilja ha isbanan kvar. Det är många som saknar att man kan vara ute i friska luften och åka skridskor och när man tröttnat så kunde man ta en tur i pulkabacken som också är saknad nere vid arenan.

 2. Jag tycker definitivt att kontraktet på Allaktivitetshuset är sanslöst. Helt obegripligt att man kan tillåta ett sådant avtal. Men hyresvärden är väl nöjd. Det man kan hoppas är
  att man, i alla fall, lärt sig något och tänker till en annan gång (vilka som än sitter vid makten)
  För egen del har jag inget intresse av bandy vilket många andra Norabor inte heller verkar ha.

 3. Isbanan var en sak som CG tog upp och den har ni alla fastnat er vid. De övriga sakerna verkar inte vara så viktiga som nedläggning av förskolor, eller helt idiotisk hyra av Allaktivitetshuset, låsta kommunstyrelser mm. Nog håller jag med CG att nedläggningen av isbanan tillhör ett av de dåliga besluten men det är inte helt avgörande hur jag lägger min röst. Tycker att det finns andra beslut som är minst lika dåliga som avgör att jag inte heller kommer att rösta på något av dessa partier. Tycker helt enkelt att deras styrning varit för dålig för Noras bästa. Skriver alltid ut min namn utifall ni undrar.

 4. Ja, ni får argumentera hur mycket ni vill beträffande anonyma debattörer. Min uppfattning är ändå att det bara är krakar som inte törs stå för sina åsikter.

 5. Gudmund Knutsson. Jo för att ge en annan vinkel och föra fram en annan bild i den här frågan hjälper det. Det är samtalsklimatet som gör att åtminstone jag skriver anonymt och den person som jag upplever som hotfull när bandyn och konstisen kommer upp är någon som jag behöver möta ganska ofta. Sedan förstår jag att läsare och betraktare inte tar det jag skriver på samma allvar som om jag skulle skriva ut mitt namn men det är priset att betala. Men å andra sidan, är man bara lite insatt i frågorna kring bandyn och konstisen så vet man att det inte alltid är en sanningsgaranti när någon skriver ut sitt namn. Så mycket lögnaktiga, märkliga och direkt vrickade saker som skrivits här, i NA och på sociala medier av bandyfolk under eget namn får en att fundera.

 6. Nu skrev Anonym att hen kände sig hotad, just det , kände. Det är nog ingen större vits att försöka anmäla.
  Sen det här tramset om att man inte skriver ut sitt namn och med det inte har rätt att tycka. Lägg ner! Men det är ju alltid bra att ta till när man inte har något mer att komma med.
  Så länge det är tillåter här att man skriver under pseudonym får ni stå ut med det.

 7. Tack anonym! Att som norabo inte stötta bandyn har under många år betraktats som förräderi bland bandyanhängarna. Köpte man inte lotter blev man idiotförklarad. Spelade man inte bandy när man växte upp var man betraktad som konstig. Nä lite ödmjukhet hade varit på sin plats.

 8. Svar till Anonym. Om blir fysiskt hotad av någon ska man absolut göra en polisanmälan. Straffet för sådant finns reglerat i brottsbalken. Sådan saker har vi ett rättsväsende som tar hand om. Att fortsätta skriva anonyma insändare löser inte problemet.

 9. I debatten kring bandyn (inte denna insändarskribent eller någon bland dem som kommenterat den hittills ska påpekas) finns det en person som man känner sig fysiskt hotad av när man för fram åsikter som inte är helt i linje med det som bandyanhängarna tycker, kanske är det en förklaring. Det är nog dags för bandyförespråkarna att tagga ner lite, tonen bland vissa av dem och inte minst på sociala medier är inte värdig vuxna människor.

 10. Kan inte förstå varför åsikts människorna i Nora är så ynkliga. Ingen som törs stå för sina åsikter, alltid gömmer sig bakom en synonym. Jag högaktar dig CGS som alltid står för dina åsikter. Varför ha en åsikt som man inte törs stå upp för?

 11. Man kan ju välja vem man pratar med och då också få det svar som eftersträvas…

 12. ”Jag lever och bor i Nora och menar att majoriteten av de jag pratat med antyder att den konstfrusna bandybanan varit ett nav i Nora”

  – Hahaha

 13. Är det någon som direkt påstått att själva inlägget från CGS var speciellt elakt? Det jag själv reagerade på var uppmaningen att man skulle vara just elak i sina insändare. Man kan tala om vad man tycker är fel utan att vara elak och utan direkta personangrepp, som det gärna vill bli ibland.

 14. Om inlägget från från CGS var elakt mot ”engagerade folkvalda fritidspolitiker” undrar jag om du lever i verkligheten 2022? Jag lever och bor i Nora och menar att majoriteten av de jag pratat med antyder att den konstfrusna bandybanan varit ett nav i Nora. Inte sjutton struntar majoriteten av Noras befolkning i detta. Det tråkiga är väl att bandybanan legat på en kommunal yta och att det är svår att finansiera, men bandy är och kommer alltid att vara större i Nora än t ex tennis eller padel.

 15. Att CGS tycker att det ok att bemöta engagerade, folkvalda fritidspolitiker med elakhet är bara sorgligt för CGS själv. Dessutom, den stora majoriteten av Noraborna skiter högblankt i om det finns en konstfrusen bandybana eller inte.

 16. N.M
  Ja, det kan man undra. Tänk, just det ordet, elaka, sänkte inlägget totalt.
  Själv tänker jag inte låta bandybanan ligga till grund för hur jag kommer att rösta i valet. Det finns, i mitt tycke, väldigt mycket som är viktigare än den.

 17. Den stora frågan är varför man måste vara elak för att få fram sin åsikt?

 18. Om man inte har större bekymmer med vad som sker i kommunen än att man kan kosta på sig att välja parti utifrån vilka som vill eller inte vill bevara en museal idrottsanläggning då är man privilegierad…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.