CGS om utebliven isbana och snart val

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Bandy- och skridskoälskaren Carl-Göran Svensson summerar i ett debattinlägg scenariot kring den konstfrusna skridskobanan i Nora. CGS menar att det inte finns någon anledning att rösta på de partier som tagit beslut om nedläggning av isbanan. Läs vad CGS skriver här.

Nära nollpunkten!

Kvicksilvret, eller vad det nu är, kryper neråt på termometern. Nollpunkten kommer närmare! Då vore det dags att starta upp isbanan på Danfo Arena. Å pulkabacken å konstskidspåret å badtunnan å bastun. Härliga sportdagar utomhus mitt i Nora kommun! Det är bara att trycka på knappen så drar aggregaten igång! Faciliteterna är i utmärkt skick å fungerar perfekt. Underhållet har skötts minutiöst. Anläggningen är i topptrim.

Men nu har vi inte längre nån konstisbana i kommunen. Kommunen har köpt anläggningen för en billig summa å stängt av aggregaten å tömt rören på frysvätska. Kommunchefen har gett order om att vattenposten ska stängas så att Nitro/Nora inte ska kunna spola banan i hemlighet.

Rymoen/Oskarsson sägs ska avgå inför valet och kommer att bli ihågkomna och gå till historien för att de stängt ner stans framgångsrikaste idrott, med en bred ungdomsverksamhet och spel i Allsvenskan.  Förutom nån nedlagd förskola, ett extremt dyrt Allaktivitetshus, ett misslyckat försök med en ny skola, enorma konsultkostnader för minsta projekt, en rondell mm mm.                     

Det är tufft att vara politiker. Vi ska vara tacksamma att vi har dom. Vi har valt dom å de gör sitt bästa på sina poster. Ibland blir det tokigt, som nu när man inte har kontakt med Noras kultur och lyssnar på väljarna, utan på illasinnade rykten istället för att prata med de direkt berörda. Ovannämnda radarpar (Rymoen/Oskarsson) är trevliga personer, men tycks sakna lokal förankring… M, S, L, C, MP står tillsammans bakom beslutet att stänga ner Danfo Arena. Det finns politiska alternativ – det finns ingen anledning att rösta på dem i valet 2022! Å i Ljusnarsberg bildades ett nytt parti, kanske nåt för Nora åxå?

Nästa år är det val!  Just nu ligger Danfo Arena i totalt mörker, totalt översvämmad av vatten, som kunde varit is.

Jag söker fortfarande efter en ny hobby, eftersom den gamla tagits ifrån mej, Samma sak gäller för några hundra personer, som varit engagerade i bandyn helt ideellt. Det gäller inte de högavlönade tjänstemän, som verkar styra Noras politiker. De bor nämligen på andra orter och betalar inte skatt i Nora. Och de blir fler och fler!

Ack om tårar vore is…

CGS

11 Comments

 1. Du far med osanning CGS ! Miljöpartiet står inte bakom beslutet att stänga ner Danfo Arena , tvärtom ! Jag ber dig att be om ursäkt för det felet , här på debatt sidan Tack !

 2. Om igen Moa, mycket bra förslag. Tänk att ha en isbana centralt med grillplatser och verkligen utnyttja det som finns. Tänker då på att det är bara fylla aggregaten med köldmedel och spola. Jag tycker nästan synd om fotbollen som ska ha konstgräs på en plan som översvämmas titt som tätt. Det ska bli intressant att se hur många träningar och matcher som kommer bli inställda på grund av ”vatten på plan”.
  Nora Kommun, vad håller ni på med?

 3. Som jag skrivit förr, varför inte se en större bild av hur en konstfrusen isbana skulle kunna nyttjas av allmänheten, med tex grillplatser mm. Vilken otroligt härlig aktivitet för hela familjen att åka lite skridskor och grilla korv. Kanske svindyrt att driva denna anläggning vad vet jag men jag ser en större potential i denna anläggning än att bara nyttjas av bandyfantaster. Man kan om man vill och vågar, Nora kommuns politiker :).

 4. Jag förstår fortfarande inte varför kommunen ska äga och driva en konstfrusen bandyplan? Man har ju under många år fått bidrag från kommunen men lyckas inte hålla klubben flytande. Kan det bero på att intresset för sporten är väldigt lågt och aktiva medlemmar har blivit färre? Jag förstår er som haft bandy som ert största intresse och nu ser sporten tyna bort. Man kan dock inte kräva att en kommun ska stå för dess överlevnad och framför allt då det visat sig att barn och ungdomar är totalt ointresserade av bandy. Nostalgisk får man vara men också inse att allting har sin tid.

 5. Jag tycker det är trams att om man inte har något vettigt att säga i ärendet så sablar man ner åsikten från den som är anonym. Så länge det inte finns tvång på att uppge namn eller logga in med ex. bank-id så får ni acceptera det. Jag kan ju skriva under med vad som helst ni vet väl inte om det är vad jag heter….

 6. Käre Ron, Visst kan man slänga ur sej otidigher om man är anonym. Jag står för det jag säger, å avstår från att delta i Ditt trams.

 7. Ron Jon
  Varför ska man ens svara någon som är så feg att hen inte törs sätta ut sitt namn.
  Det kallar jag TRAMS!!!

 8. Ja du CGS. Mitt vurmande för idrotten i Nora fick sig en törn även om beskedet att köra ut oss ur lokalerna nere på Karlsäng inte var någon överraskning. Att inte ens ställa frågan hur det påverkar eller vad vi har i utrustning och om vi behöver andra lokaler för att förvara allt som finns. Nej bara en uppsägning. Mina frågor till nämnda duo förblir troligen obesvarade då jag redan 2019 skickade dem till radarparet. Skickade frågor igen i maj 2020 också de obesvarade. Att hastigt bestämma sig för att tömma systemet för att omöjlig göra spolningen brände de ca 200 000kr då ett av aggregaten var fylld med nytt köldmedel. Men då man inte vill ha någon dialog utan bara agerar då kan besluten bli tokiga. Nej CGS jag tror ingen Norabo valde att en sosse röst var en moderat röst eller vice versa. De har varit drivande i frågan. Att de övriga partierna (C, L, Kd inte Mp) bara röstar med är lite mera frågande. Vad de har vunnit vet jag inte då de har varit helt osynliga. Sen finns det enligt uppgift några tjänstemän också som bidragit men de är enligt uppgift på väg bort. Läste förresten kommunens idrottspolitiskt program. Med tanke på vad som står där och hur de har agerat så kan jag säga att den är en stor floskel. Ja vilken hobby ska man ägna sig åt nu vet inte jag heller. Några föreningar har gått sin egen väg för egen vinning så dessa dissar jag. Vi får ta en lång funderare. Någon hobby ska vi nog hitta. Men ska det vara is så får det nog kanske bli fiskeklubben.

 9. Visst sitter väl du CG Svensson i styrelsen för Nitro Nora ? Kan inte du ge oss den information om utnyttjandegraden som Göran Skoglund känner sig förhindrad att dela med sig av pga sin tolkning av ”god revisionssed”?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.