CGS stämmer av inför valet

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten CGS i Nora i ger sig in i valdebatten och lämnar en liten sammanfattning över mandatperioden som snart är över. Läs CGS här.

Buller i Byn

Det har slamrat o bullrat i Nora! På Karlsängs IP det skett tydligen stora arbeten. Det är väl nedmonteringen av konstisbanan, som måste göras så grundligt, att den inte kan återstå efter valet. Jag har ju varit med o jobbat inom bandyn, så jag får väl inte sätta min fot på arenan o kolla vad, som skett. Detta ”förbud” gäller alla, som jobbat ideellt inom bandyn. Det är väl några hundra personer. Några anställda har dessutom förlorat sina jobb. Jag har förlorat ett stort fritidsintresse.

Förskolan på Soltunet orsakade mindre buller, när den lades ner. Verkar dock konstigt, tycker jag, Å så mångmiljon-satsningen på Windahls å den urusla näringslivsrankingen å det o-planerade skolbygget. Med mera. Miljonerna rullar!

Nora kommun har gott om pengar o lägger gärna ut dom på sånt, som de styrande tjänstemännen, och med dem de handlingsförlamade politikerna, gillar.

Jag ska inte rösta på S, M, KD, L eller C, som stängde arenan. Sen hoppas jag att min oro kan lägga sej å jag kan ägna mej åt nåt annat än skridskoåkning och ungdomsverksamhet i Nora!

Trevligt val!

CGS!

12 Comments

 1. Ja du, N.R. svaret på var pengarna ska tas från verkar vi få vänta på. Höjd kommunalskatt kanske? För det ska väl inte tas från någon annan verksamhet som gynnar barnen?

 2. Lydmars, sannolikheten var inte så stor men efter uttalandet så behöver man inte ens läsa vad de vill. Till Soccermorsan vill jag bara säga att det finns 9 fotbollsplaner i Nora kommun så nog finns det plats. Vi kan vända på steken att skridsko åkande barn får hoppas att inte deras föräldrar röstar på styrande i Nora för då får de åka skridskor på Norasjöns tunna is, om den fryser. Men jag hoppas att Karlsäng grindar står öppna nu när det är konstgräs så de som vill spela också kan göra det. Är rädd att den ”bara” är öppen för fotbollen.

 3. Tack Pia Maria Johansson (är det LPO du företräder?) För ditt precisa svar till väljarna en vecka före valet. ”Vi får väl börja med att provtrycka för att se hur rören mår. Därefter beroende på resultat går vi vidare”. Glasklart…?

 4. Så du menar alltså Pia Maria att om Lpo vinner valet och systemet håller trycket så går ni vidare med de investeringar som krävs för att starta upp den konstfrusna banan?

  Hur mycket pengar tycker ni det är rimligt att satsa om det är tekniskt möjligt? Är det möjligt att dra igång systemet och lägga is ovanpå konstgräset? Har ni någon uppfattning om vad det kan kosta? Finns pengar till detta upptaget i ert budgetförslag för 2023?

 5. Vi kan väl börja med att provtrycka för att se hur rören mår. Därefter beroende på resultat går vi vidare.

 6. Hahaha Ari, du övervägde alltså att rösta på V men en kommentar i en debatt fick dig att tänka om?

 7. Om flera motioner lämnats in angående bandy-is. Vad har de styrande partierna för val?

 8. I veckan har NNBS årsmöte och en fråga på dagordningen är nedläggning av klubben. Tror ni har svaret på era spekulationer. Tyvärr så har förutsättningar för fortsatt verksamhet omöjliggjorts. Sen tror jag inte heller att det blir någon större ändring på politiken i Nora mer än att V kommer att bjudas in i gemenskapen. Tror de styrande kommer att behöva V,s mandat. Men jag gör som C-G så jag kommer inte heller att rösta på någon av dessa. Anledningarna är många ex.vis Allaktivitetshuset, Soltunet, stängda möten och bristen på dialog. V försvann också med Stansvik dissning av företags undersökningen som han tyckte var gnäll från företagen.

  Bryr sig inte politiker om vad folk tycker och inte lyssnar så ska de inte vara kvar. Rösta blankt eller ligga på soffan hjälper inte heller så det får bli någon annat parti. Men gå och rösta efter er tro eller vad det kan vara för anledning för den rätten har vi alla.

 9. Om Landsbygdspartiet ska göra om Karlsäng till konstfrusen bandyplan igen, vart skall ungdomsfotbollen då ta vägen för idrottsplatsen i Pershyttan är väl såld. Fotbollspelande barn ska nog hoppas att vuxna i Nora inte röstar på Lpo för då kommer det som är konstgräsplan idag på nytt bli en bandyplan för vuxna från andra kommuner som får betalt för att komma hit och utöva sin hobby.

 10. För några år sedan ville Lpo lägga ner kulturskolan. Är det fortfarande aktuellt? I så fall kanske det är där pengarna ska tas?

 11. Bra fråga P-A L., vi kan väl exempelvis fråga Landsbygdspartiet vad de säger om att starta den konstfrusna banan om de kommer till makten. Många i bandykretsen upplever sig i alla fall ha fått det löftet från Landsbygdpartiet vid en eventuell valseger. Vad, mellan tummen och pekfingret, får det isåfall kosta? Var skall pengarna tas ifrån?

 12. Om jag förstår C-Gs och Aris insändare rätt så finns det alltså partier som kommer att verka för konstfrusen bandyplan vid valseger. Vilka är dessa partier? Är det så fall ett vallöfte?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.