
FÖRRÄTT. Den här förrätten är väldigt enkel, men båda vacker att se på och god att äta. Men det gäller att ha alla ingredienser klara då det går väldigt snabbt när väl stekpannan är varm.
Kock/fotograf: Redaktionen 24i
Ingredienser 2 pers:
4 pilgrimsmusslor
En näve jordnötter
En blandad sallad (färdig på påse i det här fallet)
Några cocktailtomater
Chiliflakes
Olivolja
Olja till stekningen
Gör så här:
1) Hacka jordnötterna grovt. Fördela sallad och tomater på två tallrikar.
2) Hetta upp olja i en grillpanna och lägg i chiliflakes efter smak och tycke. Stek pilgrimsmusslorna snabbt (någon minut) till de fått lite yta och färg.
3) Lägg de stekta pilgrimsmusslorna på salladsbäddarna, strö över jordnötshacket och eventuellt mer chili. Ringla över lite olivolja.