En avslappnad Chris Kläfford presenterade The Imagine Tour och ser fram mot spelningen på hemmaplan.

Chris Kläfford ska få hemmapubliken att mysa

i HÄLLEFORS B/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG
En avslappnad Chris Kläfford presenterade The Imagine Tour och ser fram mot spelningen på hemmaplan.

LINDESBERG. Chris Kläfford och The Imagine Tour kommer hem till Lindesberg för en konsert den 16 februari 2019. Detta presenterade Besök Linde AB vid en pressträff på onsdagseftermiddagen.

– Det ska bli skitkul och det kommer att bli så jävla mysigt, säger Chris själv.

Det är sällan som Chris Kläfford har möjlighet att spela på hemmaplan sedan segern i Idol. Över 140 spelningar har han gjort under 2018 och året är ännu inte till ända. Därför ser Chris fram emot en nästan ledig januari och konserten i Lindesberg i februari.

– Det ska bli otroligt roligt att möta den publik som följt mig under flera år och som hejade på mig i Idol. Jag tror att det kommer att bli en skitmysig kväll och jag känner mig oerhört trygg på hemmaplan.

Sharon Almström och Jeanette Andersson på Besök Linde står bakom eventet, som kommer att kunna ta 1550 åskådare, var av 720 gäster som väljer att äta mat på parkett.

– Min turné The Imagine Tour har fungerat jättebra under hösten och det har varit nästan utsålt överallt, säger Chris Kläfford. Det här blir starten på vårturnén med The Imagine Tour.

Trots att Chris åkt runt som trubadur under tio år, tycker han att han kan addera en hel del nytt sedan Idolresan.

– Jag har nog vuxit som människa och vet lite mer om hur den här branschen fungerar, säger han. Jag har betydligt mer rutin, men kommer också att spela flera nya låtar som ännu inte är utgivna.

Det har alltså varit fullt upp för Kläfford sedan den makalösa tiden i Idol och den fullsatta konserten i Lindesberg Arena direkt efteråt. Mängder med konserter, nyskrivet material och en hel del annat. I början av nästa år kommer vi att kunna se Chris i ”Så ska det låta” i SVT tillsammans med Ellen Bergström.

– Det kändes jättebra när vi spelade i det avsnittet, säger Chris. Jag ser faktiskt fram emot att se det själv.

Han är mån om att publiken i Lindesberg ska känna igen honom, trots allt som hänt sedan åren som trubadur.

– Det är väldigt viktigt för mig att vara personlig, säger han. Att vara den jag är och som jag alltid har varit. Jag vill inte ändra på min person bara för att jag numera spelar i stora arenor och inte på krogar.

Sharon Almström och Jeanette Andersson ser fram emot hela eventet och hoppas att Lindesbergarna uppskattar ett helkvällsevenemang med både mat och konsert.

– Vi har ju en jättefin arena och den ska utnyttjas så mycket som möjligt, säger Sharon.

– Vi vill ju att det ska kännas att det händer mycket i Lindesberg, säger Jeanette.

Menyn innan konserten går inte av för hackor och Restaurang Krydda har skapad två rätter som Chris Kläfford menar passar perfekt till konserten. Antingen kan man äta Rödingstornedo med dushesspotatis och champag­nesås eller Helstekt Oxfilé med potatiskaka och rödvinsbrässerad savoykål. Till efterrätt serveras chokladbrownie med lättvispad grädde.

Kanske blir det här Årets Julklapp i Lindesberg?

Mer information och biljetter finns på http://www.lindesbergarena.se/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.