Cirkusskola med Kripatov även i år

i LINDESBERG

LINDESBERG. Det blir cirkusskola med Roman Kripatov även i år. Tillsammans tar Lindesbergs Allmänna Gymnastikförening och kommunen hit Kripatov för en tredagarsskola den 15-17 juni.

Att Lindesbergs Allmänna Gymnastikförening är inblandade ser LAGF:s Anna Hedman som ett positivt sätt att bredda föreningens verksamhet och föreningens egna ungdomar kommer att vara assistenter under cirkusskolan.

Cirkusövningar utvecklar balans, motorik, sidoseende och koncentration och träningen omfattar balans, jonglering, trolleri, reptrick, clowneri, akrobatik samt enhjulingscykling. Strävan är att ha åldersblandade grupper, då barnen i cirkusskolan hjälper varandra.

Roman Kripatov har cirkusen i generna och hans farfar började på cirkus redan 1934. Farfadern var mångsysslare på cirkusen och höll på i 45 år. Under tiden föddes Romans föräldrar in i cirkuslivet och dessa blev balanskonstnärer.

Roman själv började uppträda med sin föräldrar som 8-åring och som 12-åring kunde han jonglera med fem bollar och som 16-åring med sju.

2001 förverkligade Kripatov sin dröm och startade Cirkus Roman, ett eget koncept med enmansshow, cirkusskola och undervisning. Målsättningen var att popularisera cirkus som konstform men också att arbeta för gemenskap och integration. Barn och ungdomar ska få utveckla sina förmågor genom praktiska övningar, individuellt och i grupp. Motorik, koncentration och kreativitet utvecklas. Att lära sig cirkusens alla trick är roligt och uppskattat.

Verksamheten växer varje år med nya uppdrag och nya projekt. I planerna ingår att utbilda cirkusintresserade med syfte att visa och popularisera cirkuskonsten.

Två grupper med maximalt 15 barn i varje grupp blir det i år mellan den 15 och 17 juni. Cirkusskolan avslutas med en föreställning och platsen för cirkusskolan blir Lindesberg Arena. Anmälan sker till www.lindesberg.se/kultur-fritid.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.