Civilister hittade hundtjuven

i ETTAN/LJUSNARSBERG

KOPPARBERG. En grupp civila personer lyckades på onsdagseftermiddagen hitta den man som misstänktes ha samband med den hundstöld som gjordes utanför butiken Lådan i Kopparberg tidigare på onsdagen. Polisen var behjälplig vid att ta tillbaka hunden och yorkshire-tiken kunde under kvällen återlämnas till sin ägare.

Det kallas civilkurage, det som en grupp personer gjorde efter stölden av en hund utanför butiken Lådan i Kopparberg. En bil sågs utanför butiken i samband med hundstölden och den civila gruppen åkte runt i de kringliggande byarna i hopp om att få syn på bilen.

I en av byarna fick gruppen syn på en bil som kunde vara den bil man letade efter och man ringde helt enkelt på dörren till den fastighet där bilen stod och en man i 55-årsåldern öppnade.

Mannen kändes omedelbart igen av en av personerna i den civila gruppen, då denne arbetar på Lådan och sett övervakningsbilder från stölden.

Gruppen bevakade därefter fastigheten och inväntade en polispatrull som blev behjälplig och kunde konfrontera den misstänkte och återta hunden.

Hundtjuven är nu misstänkt för stöld.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.