Rutinerade Chris Vorenkamp är tillbaka i Nora BK. Här en bild från 2016.

Dags för fotbollspremiär i 24i-området

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA/SPORT

BERGSLAGEN. Ikväll är det tänkt att det ska bli fotbollspremiär i 24i-området. Åtminstone nästan. Nora BK i division 4 är först ut med premiär mot Latorps IF, men hemmamatchen kommer att spelas på neutral plan på Lillåns konstgräs.

Nora BK skulle ha gjort sin premiär redan i lördags, men aprilvädret ställde då in samtliga matcher under helgen och NBK får istället starta hemmaspelet på bortaplan ikväll. Inte optimalt, men de två Corona-säsongerna har lärt föreningarna att vara maximalt flexibla.

Hur det kommer att gå för Nora BK, som förra säsongen flyttades ner i fyran, är i högsta grad osäkert. Laget har haft en minimal försäsong där det mesta krånglat, men sportchefen Björn ”Böna” Andersson har uttryckt sig positivt. Nora satsar i år på egenodlat material spetsat med en och annan återvändare.

I morgon torsdag är det tänkt att Frövi ska premiärspela i femman hemma mot Stene IF och på annandag påsk är det tänkt att IFK Lindesberg ska göra detsamma. När och vart den matchen ska spelas är inte klart.

Division 6 drar igång i vecka 17 och där hittar vi Fellingsbro GoIF som premiärspelar den 29 april hemma mot Åmmebergs IF.

Den 29 april drar även division 7 norra igång. Här hittar vi Grythyttans IF, GSBK, Hällefors AIF, Järnboås IF, Kopparberg BK och Nyckelby IF.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.