Dags för premiär för Hyttans Hemligheter

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG/LJUSNARSBERG

LÖA. På fredag är det äntligen dags för premiären av Hyttans Hemligheter och årets berättelse Vattenpussar – en rinnande rolig saga genom Löa hytta.

Mycket är nytt i årets uppsättning och vi hoppas och tror på stor publik, om nu inte vädrets makter vill annorlunda förstås, säger Rolf Elmström i föreningen Hyttans Hemligheter.

Och visst handlar det en hel del vädret. Precis som under åren med Trollstigen fortsätter man med en interaktiv teater där publiken vandrar runt mellan flera olika spelställen – och då spelar förstås vädret in en hel del.

Publiken kommer att möta en del välkända ansikten, eller väsen, och en hel del nya. Publiken går runt till de olika spelplatserna och där karaktärerna man träffar kan berätta om hur det en gång i tiden fungerade i hyttan. Eller som det står i broschyren till årets föreställning: ”Ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor, trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner.”

Biljetter köps via http://hyttanshemligheter.se/biljetter/.

– Under vecken innan premiären transformeras bokstavligen hela Löa Hytta till en teaterscen med vimplar, blomsteruppsättningar, spöken, hyttpannkakor, skådespelare och allt annat, säger Rolf Elmström.

Bara att skynda att köpa en biljett alltså…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.