Johannes Jämsén (#13), Isak Jonsson (#19) och Sebastian Falk (#18) ser fram mot fredagens hemmamatch mot Hanviken.

Dags för publiken att hylla Lindlöven?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Publiken har inte riktigt förstått att Lindlöven är ett topplag i Allettan norra i vinter och läktarna har varit halvfyllda under de gångna matcherna. Men i morgon fredag kanske det är dags för publiken i Lindesberg att hylla Lindlöven när Hanviken kommer på besök?

-Vi hoppas det, säger sportchefen Tomas Östlund. Vi bjuder alla damer på fri entré och i puben kommer kultbandet Churchill att underhålla. Dessutom hoppas jag förstås på en bra match mot Hanviken.

Klockan är 09.57 på torsdagen när 24i träffar Tomas Östlund samt spelarna Isak Jonsson, Sebastian Falk och Johannes Jämsén runt Lindlövens fikabord i Lindehov. Spelarna har bara sovit några timmar sedan onsdagens toppmatch borta mot seriefavoriten Brödernas/Väsby IK, en match som slutade med tre nya poäng för Lindlöven och en andraplats i tabellen för Allettan norra.

-Jag tror inte att vi har fattat riktigt att vi är så här bra, säger Sebastian Falk. Jag kan bara säga att det är jävligt roligt att vinna.

Isak Jonsson och Johannes Jämsén håller med och Isak fyller på.

-Vi har fyra kedjor där varenda spelare vet att han kan göra mål när chansen kommer, säger han. Alla i laget är nära varandra och tycker att det är kul att träna. Därför blir det roligare med hockey här i Lindlöven än i många andra lag.

Isak har haft en lysande vinter så här långt och han har, parallellt med spel i Lindlöven, fått chansen att spela några matcher med Mora i Allsvenskan.

-Skillnaden är inte speciellt stor, säger Isak. Men i Allsvenskan går man upp på morgonen och käkar frukost och sedan åker man till ishallen och fystränar och kör ett ispass på förmiddagen.

Trots att det var match och bussresa på onsdagskvällen längtar trion redan till nästa match och att man nu ligger i toppen av tabellen gör inte situationen mindre angenäm. Sebastian Falk har varit skadad i stort sett hela hösten och Johannes Jämsén fick inte riktigt ut det han vet att han kan under hösten i Mariestad BoIS.

-Jag tycker det är väldigt roligt med hockey igen, säger Johannes. Jag trivdes bra förra säsongen när jag var i Lindlöven, men nu trivs jag ännu bättre. Dessutom är laget ännu bättre i vinter.

Lindlöven har ett väldigt ungt lag och de flesta spelarna är under utveckling. De spelare som kommer till föreningen vet att de blir släppta om klubbar i Allsvenskan vill att de kommer.

-Så är det, säger sportchefen Tomas Östlund. Många spelare kommer hit efter juniorspel och här får de utvecklas till att bli seniorspelare. Och vi i Lindlöven blir enbart glada om spelare får chansen i Allsvenskan.

Nu hoppas man att publiken ska hitta till Lindehov på fredagskvällen när Lindlöven tar emot Hanviken. Men spelarna vill inte tippa hur Allettan ska sluta.

-Vi fokuserar på att spela vårt spel i varje match, säger Sebastian Falk. Jag hade inte ens tittat på tabellen förrän vi hade besegrat Boden hemma i söndags. Vi vet att vi är bra och vi vet att vi är jobbiga att möta och det hoppas jag att vi kan visa mot Hanviken och mot Nyköping (hemma på lördag).

Lindlövens IF-Hanvikens SK startar klockan 19.00 på fredag 26 januari. Fri entré för alla flickor, kvinnor och damer och med en AW som startar redan klockan 17.00 i puben.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.