Dags för teatervår i Lindesberg

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Lindesbergs Riksteaterförening har ställt samman sitt program för våren 2019 och det kommer att bli fyra intressanta och spännande föreställningar. Först ut är monologen ”Scenskräck” den 13 februari.

Vårprogrammet inleds onsdagen den 13 februari med monologen ”Scenskräck” på Lindesbergs stadsbibliotek. Skådespelaren Hans Wigren ger i föreställningen uttryck för olika komiska situationer som kan uppstå när en skådespelare drabbas av scenskräck.

Söndag 10 mars spelas föreställningen ”Man skulle veta vad lycka är” i Löa Bygdegård, där Anja Stautmanis, Siv Eriksson och Rune Jakobsson åker på en hejdlös seglats i förhoppningen att finna lyckan.

Tisdag 26 mars är det dags för den tredje föreställningen då ”Don Quijote” spelas i Folkets hus i Lindesberg. Produktionen är ett samarbete mellan Riksteatern och Arabiska Teatern och är en familjeföreställning som spelas på arabiska och som textas på svenska.

Torsdagen den 11 april spelas den fjärde och sista vårförestälningen och då ges ”Fogelstad – fem kvinnor, fem viljor, en tanke”, med Anna-Lena Hemström som producent och skådespelare. Det här är berättelsen om de spännande människorna och tiden då Sveriges första kvinnliga medborgarskola startade på 1920-talet. Föreställningen ges i Folkets hus i Lindesberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.