Dags för Utmattningen 2014

i BERGSLAGEN 2/NORA/SPORT

U13DALKARLSBERG. Den 12 april är det dags för den andra upplagan av strapatstävlingen Utmattningen i Dalkarlsberg.

-Det kommer garanterat att bli skitigt, blött och jobbigt, men också oerhört roligt, säger initiativtagaren Sven Mundhenke.

Utmattningen, arrangerad av Dalkarlsbergs IF, liknar ingenting annat. En riktig utmaning för den som vill testa sina gränser eller bara en rolig grej – om man orkar.

Den 12 april går Utmattningen av stapeln och banan är lika svår som förra året – om än något omgjord.

-Som vanligt kan man välja mellan att springa två varv eller fyra varv, alltså fem eller tio kilometer, säger Sven Mundhenke.

Den 2,5 kilometer långa slingan som ska avverkas är ingen ”Walk in the Park”. Vattenhinder, löst underlag och stora delar av sträckan på skrå förvandlar löpbandsspecialister till amatörer.

Nytt för i år är Lilla Utmattningen för barn upp till 12 år. Det blir strapatsrika terrängbanor för barn i olika åldrar med start klockan 15. Arrangörerna tar inte ut någon startavgift för barnen och de unga kommer sedan att användas när föräldrarna springer den vanliga Utmattningen som del i ett hinder.

-Efteråt blir det fri korv till alla barn samt givetvis medalj, säger Sven Mundhenke.

Start och mål för Lilla Utmattningen och Stora Utmattningen är fotbollsplanen i Dalkarlsberg. Start för Lilla Utmattningen klockan 15.00 och Stora Utmattningen klockan 16.00. Startavgift för Stora Utmattningen är 100 kronor och anmälan kan ske via Facebookgruppen Utmattningen eller på plats fram till klockan 15.30.

Mer info på http://dalkarlsbergsif.wordpress.com/2014/03/02/varutmattningen/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.