Dåliga förutsättningar för småföretagare

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

BERGSLAGEN. En kartläggning gjord av Småföretagarnas Riksförbund visar att förutsättningarna för småföretagare i 24i-området är sämre än i de flesta kommuner i landet. Förutsättningarna har dessutom blivit sämre än vid fjolårets kartläggning.

Att företagsklimatet i 24i-området är dåligt vet vi sedan gammalt. År efter år sladdar åtminstone några av våra fyra kommuner i Svenskt Näringslivs årliga barometer.

Och även Småföretagarnas Riksförbund pekar alltså på att förutsättningarna är sämre i 24i-området än i de flesta kommuner i Sverige – för just småföretagare.

Småföretagarindex släpptes på måndagsmorgonen för tredje året i rad och syftet med rankingen är att beskriva förutsättningarna för företagande, snarare än att betygsätta kommunens verksamhet. Rapporten utgör ett användbart underlag för företagare, kommuner, myndigheter och politiker för identifiering av olika förbättringsbehov.

– Småföretagen spelar en viktig roll för den kommunala ekonomin. De skapar jobb och tillhandahåller efterfrågade produkter och tjänster på den lokala marknaden. Småföretagarindex visar hur förutsättningarna ser ut mellan olika kommuntyper och vilka konsekvenser det innebär, säger förbundsordförande Peter Thörn.

– De viktigaste åtgärderna, för en regering efter valet, är att förbättra villkoren för småföretagare genom att sänka arbetsgivaravgiften och garantera att polisen följer upp alla brott mot företag runt om i hela landet. Det måste bli tryggare och mer lönsamt att driva företag i Sverige, säger Peter Thörn.

Kommunerna i 24i-området:

Hällefors                            Placering 201/290           +58

Lindesberg                         Placering 224/290           -1

Nora                                   Placering 236/290           -12

Ljusnarsberg                     Placering 274/290           +9

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.