Daniel hoppas på start inom kort

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/Okategoriserade

Tränografen1FRÖVI. Först problem med delar till ventilationsanläggning och därefter en vattenskada. Men efter en riktig uppförsbacke hoppas Daniel Andersson snart kunna slå upp dörrarna till sitt nya gym Tränografen i Frövi folkets hus.

– Det tar väl några dagar att färdigställa det som är kvar men jag hoppas vi kommer igång inom kort, säger Daniel.

Daniel Andersson betraktar sig som en entreprenör. Att satsningen skulle komma att bli ett topputrustat gym var mer en slump. Men inom bara någon vecka ser det ut att vara dags för invigning – om allt går som Daniel hoppas.

– Vi har inte kunnat påverka att vi fått skjuta på öppnandet, säger Daniel. Men nu är äntligen alla frågor med försäkringsbolag och kommunen lösta.

Daniel Andersson.
Daniel Andersson.

Ett golv ska fixas till, men i övrigt är det mesta klart för premiären. Frövis andra nyöppnade gym på bara några månader.

– Jag gjorde en marknadsundersökning när jag började fundera på att starta. Och på mindre än en vecka hade jag mer än 600 svar. Därefter gick jag in i en fas med planering och att hitta bra leverantörer. Och jag är inte rädd för konkurrens.

Och förhandstitten på Tränografen, som gymmet ska heta, imponerar. Alla maskiner och vikter är sprillans nya och även en oinvigd ser att satsningen handlar om kvalitet.

– Jag har valt att satsa stenhårt på riktigt bra kvalitet. Våra maskiner kommer från världens bästa leverantör och det går helt enkelt inte att hitta nåt bättre, berättar Daniel. De som tränar här ska känna att det är kvalitet. Men visst är det en väldigt stor investering.

Målgruppen är människor över 30 år och Daniel hoppas att kvaliteten ska kännas för de som kommer och tränar på Tränografen.

– Vi har kommit till en tid då människor förstår att de måste röra på sig, annars orkar man inte. Den grupp jag riktar in mig på är 30 år och uppåt och förutom styrketräningen kommer vi att erbjuda yoga. De äldre vill inte lyfta skrot, utan konditionsträna och då vill jag erbjuda något mer. Vi kommer att bemanning hela dagarna och vi kommer att ha en personlig tränare på plats. Jag vill jobba för ett friskare Frövi.

Satsningen är stor, både ekonomiskt och personellt.

– Visst är det en jättesatsning och kanske speciellt i Frövi av alla ställen, säger Daniel och skrattar. Det är fantastiska lokaler som vi aldrig kommer att växa ur. Men jag tror på det här och vill ju satsa i Frövi och när det blev Folkets hus så föll alla bitar på plats. Folkets hus har varit stängt i 15 år och tiden har stått still. Biografen står helt orörd, precis som  den lämnades. Nästa steg kan vara att börja visa film. Jag har faktiskt varit i kontakt med Svenska filminstitutet redan.

Om satsningen är rätt och om Tränografen kommer att bli en bra affär återstår att se.

-Bra affär, det vet jag inte än. Just nu ser jag det här som en dyr hobby. Det kostar mycket pengar att starta, men jag har pressat ner alla k ostnader så långt det går. Och just nu vill jag bara att vi ska kunna öppna.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se
Tränografen3Tränografen2

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.