Dean Lindo driver biografen i Frövi och vill gärna ta över biografen i Lindesberg.

Dean Lindo: Vi vill ju samarbeta

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG
Dean Lindo driver biografen i Frövi och vill gärna ta över biografen i Lindesberg.

FRÖVI/LINDESBERG. Dean Lindo och hans fru driver sedan i våras biografen i Frövi och har anlitat en jurist för att hålla koll på konkurrenslagarna mellan privata företagare och Lindesbergs kommun. Men Dean vill inte hamna i en konflikt med kommunen.

– Nej, nej, säger han på tisdagskvällen. Vi vill bara underhålla Lindesbergarna, men sedan vi hörde av oss har vi inte hört av någon enda.

Dean Lindo och hans fru tog ett modigt beslut att starta upp biografen i Folkets hus i Frövi i våras efter många år, och har givetvis haft en tuff tid sedan dess.

– Jag vet inte vad jag ska säga efter dagens beslut, säger Dean Lindo. Kommunen måste ju bestämma vad som är bäst för kommunen.

Dean och hans hustru har lämnat ett anbud på att ta över biografen i Lindesberg, men efter det har man inget hört.

Dean säger sig vara positiv till att fortsätta samarbetet med den så kallade Filmgruppen i årskurs 9 och även med övriga volontärer.

– Men ingen har ju ens pratat med oss, säger Dean. Att ta en juridisk strid med kommunen är negativt och efter valet har ingen politiker pratat med oss. Vi vill ju sitta ned med kommunen och se till att det här blir bra.

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Jag har ju lämnat ett anbud till kulturchefen och vill ha till stånd någon form av partnership med Lindesbergs kommun och se till att alla kommuninvånare kan få en upplevelse på bio. Därefter vet jag ingenting.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.