Debatt: 150 procents höjning för båtplatsen

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartisten Bengt Magnusson i Nora ifrågasätter i ett debattinlägg de höjningar av hyran för båtplatser som den politiska majoriteten föreslår. Läs debattinlägget här.

Är det rimliga höjningar av hyran för båtplatser i Nora?

Hyran för båtplatser i Nora har inte höjts på flera år och kön till att hyra en plats är lång. Omsättningen av hyresgäster är relativt låg, vilket kommunens tjänsteman antar bero på det låga priset som nu är 1000 kr per år, för både y-bomsplats och bojplats.

Det sägs att en omvärldsbevakning är gjord på liknande orter som Nora och man har kommit fram till att priset för en båtplats ligger mellan 1300 kr – 2500 kr per säsong. Vilka orter det gäller redovisas inte.

Nu föreslås att hyran skall höjas till 2.500 kr för plats med y-bom och för en bojplats skall kostnaden vara 1.700 kr. Därtill skall en köavgift om 150 kr per tas ut per år av den som står i kö för båtplats.

Det innebär en 150% höjning av avgiften för en y-bomsplats och 70 % höjning för en bojplats. Det är förslaget som den politiska majoriteten, socialdemokraterna, moderaterna och kristdemokraterna, stödjer som förslag vid kommande kommunfullmäktige. Förslaget har tidigare behandlats i kommunstyrelsen i november i år.

Det är möjligt att kommunen inte har bevakat prisutvecklingen under flera år men att då göra en så omfattande ökningar av hyreskostnaden, är väl inte rimligt?

Oppositionen har protesterat mot så kraftiga höjningar av avgifterna och yrkat på lägre prishöjningar.

Bengt Magnusson

Landsbygdspartiet oberoende

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.