Debatt: Betyder öppet att det är stängt?

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. I ett skarpt debattinlägg ger sig signaturen ”Socialdemokrat i Region Örebro län” på sjukvårdsdirektören Jonas Claesson sedan denne i NA hävdat att öppet betyder stängt – vad gäller delar av Akutmottagningen på Lindesbergs lasarett. Läs debattinlägget här.

Stängt betyder öppet? 

Oemotsagd får sjukvårdsdirektör Jonas Claesson publicera en märklig inlaga i media med nya definitioner av ord? Stängd betyder enligt Claesson öppet. 

Akut patient med sår som behöver sys, ont i buken, fraktur eller problem med urinen får inte komma in på Akutmottagningen på Lindesbergs lasarett klockan 21.00-07.30 eftersom Claesson stängt den delen av akutmottagningen som dessa patienter har akut behov av. Ändå hävdar Claesson att Akutmottagningen är öppen. 

Ingenstans nämner Claesson att det rör sig om uppemot 1500 akuta patienter som under denna stängningstid varje år sökt Akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett. 

Istället skriver Claesson om 26 patienter per år som ju opereras på Operations-avdelningen på Lindesbergs lasarett.  Dessa 26 patienter opereras alltså inte på Akutmottagningen! Men ändå tycker Claesson att det är rätt att istället stänga en helt annan avdelning, nämligen Akutmottagningen på Lindesbergs lasarett, för årligen uppemot 1500 akuta patienter. 

Claesson hävdar att detta gör att operatörer frigörs till kontorstid. Det stämmer inte. 

Den stängda primärjouren för kirurgi/ortopedi/urologi är inte en operatör utan en yngre läkare med modernare utbildning än Claesson och som genom årtionden visat sig ha nog så gott omdöme att inse sin begränsning och efterfråga den alltid tillgänglige bakjouren om råd när råd behövs. 

Akut patient, som hänvisas vidare i nattens mörker och snö, och inte omhändertages i Lindesberg, upplever nog inte att den nu stängda delen av Akutmottagningen är öppen, vilket Claesson tillåts breda ut sig om i NA. 

Stängd betyder Stängd och betyder inte öppen, Claesson. 

Slutsats: Definiera inte om orden till sin motsats, Claesson. 

Öppna åter den nattetid stängda (= EJ ÖPPNA!) delen av Akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett ! 

Socialdemokrat i Region Örebro län 

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.