Debatt: Centern värnar akuten

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

LINDESBERG. Under lördagen har 24i mottagit ett debattinlägg från Magnus Storm i Centerpartiet. Storm förklarar varför inte Centerpartiet skrivit på det brev som skickades till Hälso- och sjukvårdsnämndens styrelse och skriver att Centerpartiet visst värnar akuten i Lindesberg. Läs debattinlägget här.

Centerpartiet värnar akuten i Lindesberg

Vi förstår det väcker frågor att vi inte undertecknat den gemensamma skrivelsen som övriga partier skrivit på, men då vi får en skrivelse samma kväll som den ämnas skickas in och som övriga partier fått läsa igenom och komma med inspel på var det för oss en svårighet att utan förankring hos våra medlemmar kunna skriva under.

Centerpartiet i Lindesberg anser det är viktigt med en akutmottagning i norra länsdelen, dygnet runt. I det ingår förutom medicinska åkommor även kirurgi, ortopedi mm. Dvs ingen förändring mot det vi jobbat för förut!

Alla som bor och jobbar i den norra länsdelen ska inte i det fall det händer en olycka eller att man blir sjuk behöva fundera på var man ska åka, det är för oss en självklarhet att det blir till Lindesbergs lasarett. Ingen vare sig företagare, arbetstagare, ung som gammal ska behöva känna oro för att man inte ska få den initiala vård som krävs här i Lindesberg.

I dialog med våra partivänner i regionen vill vi försöka hitta lösningar som inte innebär att du som boende i norra länsdelen ska vara trygg med att alltid kunna åka till akuten i Lindesberg även i framtiden.

Hur kan den säkras trots de besparingar som nu ligger? Vi vill vara en del av lösningen tillsammans med våra partivänner i Regionen.

Vi behöver nu vara konstruktiva och lösningsfokuserade och inte bara sätta hälarna i marken och ha som inställning att säga nej. För vi måste vara medvetna om att något behöver göras för att komma till rätta med den ekonomiska situation som just nu råder på grund av inflation.

Det är tillsammans vi hittar lösningarna!

För Centerpartiet i Lindesbergs kommun

Magnus Storm, ordförande

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.